AB Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması

AB Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Talas’ın tarihi ve turistik değerleriyle ilgili, "Talas, Türkiye’nin ve dünyanın göz bebeği olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

24.02.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Talas'ın tarihi ve turistik değerleriyle ilgili, "Talas, Türkiye'nin ve dünyanın göz bebeği olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, toplantıları öncesi tarihi ilçe Talas'ı gezdi. Eşi Nazlı Bozkır ile birlikte ilk olarak Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ne gelen Bakan Bozkır'ı Vali Orhan Düzgün, Kaymakam Zekeriya Güney ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu karşıladı. Başkan Palancıoğlu'dan bilgiler alan Bakan ve beraberindekiler, tarihi konakta çay eşliğinde sohbet etti. Ardından Talas'ın 50'den fazla konak ve evinin restore edilerek turizme kazandırılan Ali Saip Paşa Sokağı'na geçen Bakan Bozkır, burada tamamlanan çalışmaları ve tol ibadethaneyi inceledi. Bakan Bozkır, daha sonra Talas Belediyesince restore edilen tarihi Okutan Konağına geçerek öğle yemeği yedi.

Talas incelemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Bozkır, ilçenin tarihi ve turistik önemine dikkat çekerek, "Talas hem Türkiye'nin hem dünyanın göz bebeği olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Buradaki restorasyon çalışmaları ve gerçekten bu tarihi dokuya kazandırılmak istenen yeni görüntü çok önemli. Buna çok önem veriyoruz. Belediye başkanımızı ve valimizi bu çalışmalardan dolayı kutluyorum. İnşallah bu proje tamamlandığında hem iç turizm olarak hem de yurtdışından çok sayıda insan bu bölgeye gelecektir. Bununla ilgili de bir Avrupa Birliği projesi geliştirme konusunda valimiz ve başkanımızla mutabık kaldık. Herkesin görmesi gereken bir ilimiz, Talas bölgesi de ayrıca Kayseri'nin mutfağıyla, yapısıyla en güzelliklerini taşıyan bir yöresi. Bugün burada bulunmaktan çok büyük onur duydum. İnşallah tekrar gelmeyi de yürekten arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, Bakan Bozkır'ın ilçenin tarihi ve turistik yönünden oldukça etkilendiğini belirterek, "İnşallah kurduğumuz proje ekibiyle birlikte bir çalışma yapacağız ve AB'ye ilçemizdeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasıyla ilgili proje başvurusu yapacağız. Kendilerinden de destek sözü aldık. Talas'ın tarihi değerlerini restore etmek için bakanlık desteğini de almaya başlıyoruz. Talas'a üst düzey misafirler yoğun olarak geliyor. İnşallah bundan da biz Talas'ı en iyi şekilde istifade ettirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır ve eşine yakma tekniğiyle hazırlanan Yaman Dede tablosu takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement