AB'li Gençler, Çubuk Turşusunu Öğrenmek İçin Geldi - Son Dakika
Yerel

AB'li Gençler, Çubuk Turşusunu Öğrenmek İçin Geldi

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi tarafından hazırlan "Kendi Turşunu Nasıl Yaparsın-" AB projesi kapsamında 10 farklı ülkeden 14 katılımcı Çubuk'a geldi.

09.09.2012 12:20

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi tarafından hazırlan "Kendi Turşunu Nasıl Yaparsın-" AB projesi kapsamında 10 farklı ülkeden 14 katılımcı Çubuk'a geldi.

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, yaptığı açıklamada, AB'nin Hayat Boyu Öğrenme 'Grundtvig-Workshop' Programları çerçevesinde hazırladıkları Kendi Turşunu Nasıl Yaparsın-' projelerinin kabul edildiğini, proje kapsamında İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İrlanda ve Macaristan'dan 14 gencin Çubuk'a geldiğini söyledi.

Proje kapsamında Çubuk'a gelen gençlerin, turşuculuğun nasıl yapıldığını, tarladan turşu imalathanesine ve pazarlamasına kadar olan her aşamayı yaşayarak öğreneceklerini anlatan Benli, şöyle konuştu:

"Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında ülkemize gelen ve ilçemizde misafirimiz olacak bu gençler turşuluk sebze üretimini, bunların toplanmasını, imalathanelerde hangi aşamalardan geçirildiğini ve Çubuk turşularının içerisine nelerin katıldığını öğrenecekler. İlk olarak uzman kişilerden teorik bilgiler verilecek daha sonra tamamen bizler gibi çalışarak üretimin her aşamasını yaşayarak öğrenecekler. Şenlikte stantların hazırlanmasından satışına kadar bizlere yardım ederek, turşunun nasıl pazarlandığını da bizzat yaşayarak öğrenecekler. Ayrıca kendi ülkelerindeki turşu geleneklerinden bahsedip bizleri de bilgilendirecekler."

AB'den proje için 19 bin avro destek aldıklarını ifade eden Benli, paranın tamamını gençlerin eğitim, ulaşım, konaklama gibi giderlerine harcanacağını ve gençlerin Çubuk'ta kaldıkları sürece bir çok etkinlik yapacaklarını bildirdi.

Projenin, Çubuk'un ve Çubuk turşusunun uluslararası tanıtımına çok büyük katkı vereceğini vurgulayan Benli, "İlçemizde kaldıkları sürece gençler, kooperatifimiz tarafından hazırlanan programlarda hem kendi kültürlerini Çubuklu gençlere gösterecekler, tanıtacaklar hem de Türk örf, adet ve geleneklerini öğrenecekler. Düğünlerimize götüreceğiz, tarihi ve turistik mekanlarımızı, ibadethanelerimizi, pazarlarımız ve en önemlisi bu sene 8. düzenleyeceğimiz Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğimizi gezdireceğiz" dedi.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Şükran Yücel - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB'li Gençler, Çubuk Turşusunu Öğrenmek İçin Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement