AB'yi Öğreniyorum Projesinde Osmaneli Başarısı - Son Dakika
Yerel

AB'yi Öğreniyorum Projesinde Osmaneli Başarısı

AB\'yi Öğreniyorum Projesinde Osmaneli Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesi kapsamında 81 ilde düzenlediği “Bana AB’yi Anlat” yarışmasında Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Zeynep Çağlayan, Resim dalında Bilecik il birincisi oldu.

06.06.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Öğrenciler AB'yi Öğreniyor' projesi kapsamında 81 ilde düzenlediği "Bana AB'yi Anlat" yarışmasında Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Zeynep Çağlayan, Resim dalında Bilecik il birincisi oldu.

Resim, slogan ve kısa öykü dallarında yarışmaya katılan öğrencilerin eserleri Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan komisyonlar tarafından değerlendirildi. 20 resim, 11 slogan ve 2 kısa öykünün değerlendirildiği yarışmalarda; resim dalında Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu 7/D sınıfı öğrencisi Rabia Zeynep Çağlayan birinci oldu. Bilecikte yapılan elemelerde birinci olan öğrencinin eseri Ankara'da yapılan Türkiye finaline katıldı. Gerek il elemelerinde gerekse Türkiye finalinde dereceye giren öğrencilere Bakanlık tarafından çeşitli ödüller verildi. Ayrıca resim dalında il birincisi olarak Bilecik'i Osmaneliyi Ankarada düzenlenen törende temsil eden Rabia Zeynep Çağlayan, ikinci Nisa Biçer ve üçüncü Mualla Kan, gerek Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, gerek Okul Müdürü Yılmaz Uğur tarafından okul içinde düzenlenen törenle ödüllendirildiler.

Düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Türkiye'de AB değerlerinin kabul edilmiş olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin başında eğitimin geldiğini belirtti. "Eğitimde iyi bir noktaya geldiğimizde, insan haklarında, sağlıkta, hukukta da çok daha iyi bir yere gelir ve birbirimizi anlayabiliriz" diye konuşan Ekinci, Türkiye milleti olarak AB ülkelerine göre olumlu olan özelliklerimiz olduğu gibi, düzen ve planlama gibi konularda eksikliklerimiz olduğunu hatırlatarak, "İnsan hakları konusunda hiç problem yaşamıyoruz. Birinciliklerin önemli ama sembolik olduğunu biliyoruz. Çünkü bu yarışmalara katılan, yazı yazan, resim çizen, slogan bulan, öykü yazan çocuklarımız ileride yazar, ressam, kendine güveni bulunan idareciler olacak" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Yılmaz Uğur ise, dereceye giren Rabia Zeynep Çağlayana teşekkür etti. "Böyle başarılı öğrencilerin ilçemizden çıkması ve Bilecik'i Osmaneli'yi gittikleri yerlerde en iyi şekilde temsil ettikleri için başta öğrencilerimize desteğini esirgemeyen ve özveriyle çalışan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Müge Ayerdem'i ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB'yi Öğreniyorum Projesinde Osmaneli Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement