Acısu, Anıtların Denetiminde Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Acısu, Anıtların Denetiminde Devam Ediyor

Acısu, Anıtların Denetiminde Devam Ediyor

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Acısu Parkı'nda yapılan çalışmalar hakkında çıkan haberlere yanıt verdi.

22.11.2012 10:38

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Acısu Parkı'nda yapılan çalışmalar hakkında çıkan haberlere yanıt verdi.

Acısu Parkı'nda yapılan çalışmaların aynı kişiler tarafından kamuoyuna bilerek yanlış aksettirildiğini ifade eden Mehmet Öztürk, "İzmit Belediyesi olarak şehrimizin merkezinde bulunan Acısu Parkı'na herkesten çok biz sahip çıkarız. Ancak yapılan çalışmalar hakkında sürekli olarak aynı kişiler tarafından yapılan asılsız eleştirileri dikkate almamız söz konusu dahi olamaz. Bir kez daha tekrarlıyorum Acısu'da yapılan çalışmaların tümü Anıtlar Kurulu'nun izni ve denetimiyle yapılmaktadır" dedi.

Acısu Parkı'nda yapılan tüm çalışmaların Anıtlar Kurulu'nun izniyle ve denetimiyle yapıldığına dikkat çeken Mehmet Öztürk, "Acısu Park'ının projesi ve hayata geçirilme süreci Anıtlar Kurulu'nun onayladığı şekilde yapılmaktadır. Söz konusu ağaçların kesim işlemleri için Park Bahçeler Müdürlüğümüz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na resmi yazı yazmıştır. Komisyon yapılan görüşmede, 'Kesilmesi teklif edilen 3 adet karaçam, mazı ve kurtbağrının canlılığını kaybetmeleri nedeniyle gerekli güvenlik tedbirlerinin alınarak kesilmesine karar vermiştir' kararını çıkarmış ve tarafımıza iletmiştir. Kesim işlemleri belirtildiği gibi izinsiz değil bu izne dayalı olarak yapılmıştır" dedi.

Acısu Parkı'nın sadece birkaç kişinin parkı değil tüm İzmit'in parkı olduğunu söyleyen Mehmet Öztürk, "İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başta olmak üzere ekibindeki herkes İzmit'in daha yaşanabilir ve yeşil alanlara sahip olması noktasında önemli çalışmalar yürütmektedir. Çocuklarımızın yaşadığı ve onlara emanet edeceğimiz şehrimizde ağacı ve yeşili koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Son birkaç bir kaç yıl içerisinde yapılan yüzlerce park revizesi ve yapımları bunun en büyük göstergesidir. Şehrimizin yeşiline ve parklarına verdiğimiz değer sürekli olarak ve aynı kişilerce belirtilen görüşlere hizmet etmiyor diye gölgelenemez. Buna ne biz izin veririz, ne de halkımız inanır" dedi.

(UU)

22.11.2012 10: 15: 42

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acısu, Anıtların Denetiminde Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement