Adana'da terör örgütü PKK lehine düzenlenen korsan gösterilerde kullanılması için el yapımı patlayıcı imal ettiği öne sürülen çocuk hakkında, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, terör örgütü sempatizanlarının, Irak'ın, Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırına yakın kesiminde meydana gelen ve 34 kişinin ölümüne neden olayı bahane ederek, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova, Hürriyet ve Barbaros mahallelerinde gerçekleştirdikleri korsan gösteriler sırasında, ara sokakta havai fişek barutundan patlayıcı hazırlamaya çalışan V.T. (17) suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı.
Daha önce de aynı suçtan 5 kez gözaltına alındığı belirlenen V.T, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
V.T, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek,
"Ablamın evindeyken yeğenlerim bakkala gitmek istedi. Birlikte kola alıp içtik. Bu sırada yüzleri maskeli iki kişi şişeleri istedi. Korkup verdim. Şişelerde bu yüzden parmak izim çıkmış olabilir" dedi.
Cumhuriyet Savcısı, V.T'nin, "örgüt faaliyeti çerçevesinde patlayıcı madde bulundurmak" suçundan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
VT'nin, önümüzdeki günlerde Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacağı öğrenildi.
- ADANA
Son Dakika › Yerel › Adana'daki Korsan Gösteriler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.