Adana, Portakal Çiçeği Karnavalı'na Hazır - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adana, Portakal Çiçeği Karnavalı'na Hazır

30.03.2015 18:51

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Nisan'da Adana'da-2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"na 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Nisan'da Adana'da-2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"na 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

İlki 2013 yılında yapılan ve Türkiye'nin tek sokak karnavalı olma özelliğini taşıyan "Nisan'da Adana'da-2015 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı" resmi programı açıklandı. 4 Nisan'da kortej yürüyüşü ile başlayacak karnaval, 190'a yakın etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Karnavalın ilk etkinliği olan kortej yürüyüşüne özel tasarlanan renkli elbise ve aksesuarlarıyla binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Merkezpark'taki açılış töreninin ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile pop müzik sanatçısı Keremcem, Zeynep Kasalini ve Gülden Mutlu, yurt dışından gelecek müzik grupları konser verecek.

Karnaval kapsamında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yaşar Kemal, anılacak. Adanalı ünlü ressam Ertuğrul Ateş'in karnavalın yağlı boya resmini canlı performansla tuvale aktaracağı etkinlikler kapsamında çok sayıda sergi ve gösteri yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana, Portakal Çiçeği Karnavalı'na Hazır - Son Dakika


Advertisement