Adana Valisi Coş Spor Ailesini Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Adana Valisi Coş Spor Ailesini Kabul Etti

Adana Valisi Coş Spor Ailesini Kabul Etti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çağdaş tesisleri, deneyimli yöneticileri, başarılı sporcularıyla Adana’nın diğer bölgelerin örnek aldığı “Spor Kenti” olduğunu söyledi.

26.02.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çağdaş tesisleri, deneyimli yöneticileri, başarılı sporcularıyla Adana'nın diğer bölgelerin örnek aldığı "Spor Kenti" olduğunu söyledi.

Vali Coş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile bölgede görev yapan antrenörler, il temsilcileri ve branşlarında ulusal, uluslararası düzeyde başarılı olan sporcuları Valilik Brifing Salonu'nda kabul etti. Burada konuşa Vali Coş, ziyareti "aile toplantısı" olarak değerlendirerek Adana'da organizasyon konusunda deneyimli ekibe sahip olduklarını kaydetti.

Spor yapan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağını, aydınlık ve parlak düşüncelere sahip olacağını anlatan Vali Coş, şöyle devam etti:

"Anayasada gösterildiği gibi devletin görevlerinden birisi de tüm vatandaşlara spor yaptırmak. Spor yapanlar doğru hedeflere yönelirler. Gelecekten endişe etmemek için gençleri spora kanalize etmeliyiz. Spor ailesiyle bugün birlikte olduğum için mutluyum. Adana'nın ve ülkemizin spor yapan yüzbinlerce gence ihtiyacı var. Çocukların spor yapmasına izin veren ailelere, sporcuları eğiten ve müsabakalara hazırlayan antrenörlere, fırsat yaratan öğretmen ve yöneticilere teşekkür ederim. Daha önceleri olduğu gibi, bundan böyle de spora olan desteğimi artırarak sürdüreceğim."

Coş, kentte spor bilincinin yerleştiğini, altyapı ve yeni tesisler yapımına hız vereceklerini söyledi. Küçük yaş grubu cimnastik ve diğer branşların sporcularıyla yakından ilgilenen Vali Coş, onlarla sohbet etti ve oyuncaklar dağıttı.

Kentteki tesisler, kazanılan başarılarla ilgili Vali Coş'a brifing veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, Vali Coş'un Adana'da göreve başladığından bu yana spora ayrı bir önem verdiğini, kentteki spor yatırımlarının takipçisi olduğunu ve götürdükleri taleplerin çözümüne destek verdiğini belirterek teşekkür etti.

Kentteki organizasyon konusunda spor dostu Vali Coş'un yol gösterici olduğuna dikkati çeken Hadi, şöyle aktardı:

"12 ay spor yapmaya uygun hava koşulları ve çağdaş tesislerin yanı sıra, organizasyon konusunda deneyimli ekip nedeniyle Spor Genel Müdürlüğü ve tüm federasyonlar önemli müsabakaları Adana'da yapmayı arzuluyorlar. Özellikle Akdeniz Oyunları ile Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda başarılı organizasyon nedeniyle bakanlık, genel müdürlük, federasyon yöneticileri ile yabancı kafilelerinden teşekkür mektupları aldık. Mevcut tesislerimizin yanı sıra yeni yapımına başlanan 33 bin kişi kapasiteli stat, 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli kapalı yüzme havuzu ve çağdaş sentetik atletizm pisti tamamlanınca kentimiz tam bir spor kenti olacak."

Hadi, 8 yıldır görevde olduğunu, bu zaman içinde ulusal ve uluslararası müsabakalar için Adana'ya 70 bin sporcu, hakem ve antrenör geldiğini belirterek, "Bu kapsamda, kentimizi ziyaret eden spor kafileleri sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda 'Spor Turizmi' gerçekleştirmişlerdir' dedi.

"SEYHAN BARAJ GÖLÜ'NDEN EN VERİMLİ ŞEKİLDE YARARLANIYORUZ"

Daha önceleri atıl durumda olan ve Avrupa'da bile eşine ender rastlanan Seyhan Baraj Gölü'nden en verimli şekilde yararlandıklarını ifade eden Hadi, " Türkiye'de ilk kez Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un katkılarıyla Seyhan Baraj Gölü'ne 'Albano Sistem Kürek Parkuru' oluşturduk. Akdeniz Oyunları'na gelen yabancı kafileler parkuru çok beğendiler. Spor Genel Müdürlüğü'müz bizlere olan güvenden ve tesislerden dolayı burayı 'Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi' (TOHM) yaptı. Şu anda Çukurova Üniversitesi'nin de katkılarıyla 30 kadar genç sporcunun ulaşım, antrenman, konaklama ve beslenmesini sağlıyoruz. Merkezde sezon içinde Türkiye'nin değişik illerinden 600 sporcunun eğitim görmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, kentimizde okullarda ve kulüplerde spor bilinci, kültürü, fair-play, olimpizm felsefesinin yaygınlaşması için projeler yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hadi, kendilerine baba şefkatiyle yaklaşan, bilgi ve deneyimleriyle önemli katkılar sağlayan Vali Coş'a teşekkür ederek, milli takımlara daha çok sporcu kazandıracaklarını, ayrıca olimpiyatlara Adana'dan sporcu göndereceklerinin sözünü verdi.

Konuşmalardan sonra İl Spor Müdürü Hadi, spora katkılarından dolayı Vali Coş'a plaket sundu. Sırıkla Atlama Dünya Liseler Şampiyonu Demet Parlak, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi ve diğer il temsilcileri Vali Coş'a çiçek verdiler. Vali Coş, farklı branşlardan oluşan sporcularla anı fotoğrafı çekildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri ve ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Mustafa Uyanık, Cemal Demirağ, Mahmut Kır, federasyon il temsilcileri, antrenör ve sporcular katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Valisi Coş Spor Ailesini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement