Adana'ya Güç Verenler-1" Projesi - Son Dakika
Yerel

Adana'ya Güç Verenler-1" Projesi

Adana\'ya Güç Verenler-1" Projesi

Adana'da Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimiyle gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler-1' projesinin kahramanları buluştu.

08.01.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimiyle gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler-1' projesinin kahramanları buluştu. Buluşmada, projenin önemine değinilirken 16-18 Ocak tarihleri arasındaki etkinliğin detayları da tartışıldı.

S. Haluk Uygur'un sanat danışmanlığını ve Nazan Gökkaya ile Erhan Yelekçi'nin de koordinatörlüğünü üstlendiği 'Adana'nın Vefa Projesi' olarak da tanımlanan proje kapsamında Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Galerisi'nde gerçekleşen buluşmaya, Fevzi Acevit, Prof. Dr. Mahir Gülşen, Mithat Özhan, Prof.Dr. Can Özşahinoğlu, Hüseyin Çelik, Prof. Yalçın Remzi Yüreğir, Prof. Güneş Yüreğir, Elizabeth Ayas, Mahmut Hazım Kısakürek, Ferdane Bayıldıran, Süleyman Girmen, Selami Tekkazancı, Çetin Yiğenoğlu, Teyfik Kısacık, Prof. Cahangir Novruzov, Ali Duran Karakaya, Orhan Apaydın, İsmet Atlı, Dr. Ahmet İhsan Çay, Süleyman Onatça, Etem Çalışkan, Toktay Sökmen, Muzaffer İzgü, Sinan Tanyıldız, Nihat Geven bizzat ya da temsilcileri aracılığı ile katıldı.

Adana'ya Güç Verenler -1 projesi kapsamında belirlenen 25 kişinin fotoğraflarını çekenlerin de katıldığı toplantıda, Proje Sanat Danışmanı S. Haluk Uygur, Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Osman Yanık, Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Emre Toğrul, Proje Koordinatörü Nazan Gökkaya ve 75'inci Yıl Sanat Galerisi'ni fotoğraf sergisi için tasarlayan Mine Liman katılımcılara bilgiler verdi. Uygur, Adana'ya çok değerli şeyleri kazandıran insanların aslında unutulup gittiğini veya yeni nesil tarafından yeterince bilinmediğini gördüklerini anlattı. Bu amaçla belirlenen 25 kişi için hayat öykülerini anlatan kitaplar yapıp unutulmasını önlemek istediklerini aktaran Uygur, "Bundan 100 sene sonra da kitaplara bakan insanların bu kahramanları tanımasını istedik ve projeye başladık" dedi.

Projenin uzun soluklu olduğuna dikkat çeken Haluk Uygur, 16-18 Ocak tarihleri arasında Adana'da çok önemli etkinliklere imza atacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında ilk olarak 16 Ocak'ta Abidin Dino Parkı'ndaki panolarda projede yaklaşık 25 bin kare fotoğrafları çekilen 25 kişinin seçilen fotoğrafları yer alacak. Sergi 8 ay boyunca açık kalacak. Yine 16 Ocak'ta 75. Yıl Sanat Galerisi'nde bugüne kadar Adana'nın görmediği bir sunumla saat 19.30 da özel bir sergi açılacak. Sergi için 75. Yıl Sanat Galerisi 25 ayrı küçük galeriye dönüşecek. 17 Ocak'ta da Altın Oran Sanat Galerisi'nde de 25 kişinin fotoğraflarını çeken fotoğrafçıların kendi fotoğrafları sergilenecek. 18 Ocak'ta da Kitap Fuarı'nda yine projede çekilen fotoğraflardan oluşan bir seçki sergilenecek. Açılış etkinliği 16 Ocak'ta Belediye Tiyatro Salonu'nda saat 18.00'da yapılacak. Kapanış etkinliği de 18 Ocak'ta Çukurova Üniversitesi 40'ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mithat Özsan Amfisi'nde saat 19.00'da yapılacak."

Uygur, ayni katkılar dışında yaklaşık 150 milyar liralık bir bütçe kullanılan bu etkinliklerde 30 dolayında sivil toplum örgütü ve firmanın destek verdiğini söyledi.

Adana'ya Güç Verenler Projesi'nin koordinatörü Nazan Gökkaya da, herkesin etkinliklere katılım sağlamasını istedi. En dikkat çekici serginin yapılacağı 75. Yıl Sanat Galerisi'ni özel olarak yeniden tasarlayan Mine Liman da, herkese unutulmaz ve etkileyici bir etkinlik sunacaklarını, çok özgün bir sergi projesi uygulayacaklarını aktardı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya Güç Verenler-1' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement