Adana'ya Güç Verenlerin Fotobiyografileri Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Adana'ya Güç Verenlerin Fotobiyografileri Hazırlandı

Adana\'ya Güç Verenlerin Fotobiyografileri Hazırlandı

Adana'ya Güç Verenler projesi kapsamında fotobiyografileri hazırlanan 25 Adanalı ile çalışmaları yapan fotoğraf sanatçıları bir araya geldi.

19.07.2013 14:34

Adana'ya Güç Verenler projesi kapsamında fotobiyografileri hazırlanan 25 Adanalı ile çalışmaları yapan fotoğraf sanatçıları bir araya geldi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Seyhan ve Güney Rotary kulüplerinin iş birliği ile hazırlanan 'Adana'ya Güç Verenler' projesi kapsamında yapılan çalışmaların sonuçları ile ilgili Ortopedia Hastanesi toplantı salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi. Yaklaşık 1 yıl süren proje çalışmasında fotobiyografileri hazırlanan 25 Adanalı ile çalışmaları yapan fotoğraf sanatçıları toplantıda bir araya geldi.

Projenin Sanat Danışmanı Dr. Haluk Uygur, kentlerin değerli ve önemli isimlerini yaşarken önemseyen nadir bir proje uyguladıklarını belirterek, "Bu projenin amacı, bugüne kadarki yaşamlarında, mesleki faaliyetleriyle çevresini değiştirecek kadar kentimize katkı sağlamış insanların biyografilerini ve biyografik fotoğraf albümlerini 'barok ışığı' dediğimiz sanatsal bir ışığı kullanarak hazırlayıp tarihe bırakmak. Böylece 25 kitaplık bir set oluşturmak." dedi. Çalışmanın, projenin ilk ayağı olduğunu söyleyen Uygur, "Çünkü Adana sadece 25 değil çok sayıda insandan güç alarak büyümüştür. Dolayısıyla başarabilirsek projeye 25 er 25 er devam edeceğiz. Projenin başladığı 2012 Kasım tarihinden bu yana fotoğrafçılar kahramanlarının hayat hikayelerini dinleyip, röportajlarını bitirdiler. Kitapların yazım aşaması da tamamlandı. Fotoğraf çekimleri de bitti. 16-17-18 Ocak tarihlerinde üç gün süre ile bir festival havasında bu kitapların ve fotoğrafların sergilemesini planlıyoruz. Böylece Adana yeni bir festival kazanacaktır" diye konuştu. Uygur, projeyi 3 yıl sürdüreceklerini, eksik gibi görünen isimleri ise önümüzdeki yıllarda çalışacaklarını kaydetti.

Proje Koordinatörü Nazan Gökkaya ise yaptığı konuşmasında, projedeki 25 ismin her biri için ayrı albükitaplar hazırlanıp yayınlanacağını söyleyerek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu fotoğrafçılarının çektiği Adana'ya güç veren 25 kişinin aktüel ortamlar ve stüdyolarda özel ışıklarla çekilen ve çoğu portre olan özel kompozisyonlu fotoğrafları slayt gösterisi ile davetlilere izlettirildi.

Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Musatafa Kibar da katıldı.

Altınoran tarafından belirlenen ve değişik alanlarda hizmetleri dikkat çeken yönetici, iş ve bilim adamı ile sanatçı ve gazeteciler şunlar:

Ali Duran Karakaya, Ahmet İhsan Çay, Prof.Dr.Can Özşahinoğlu, Cihangir Nevroz, Çetin Yiğenoğlu, Elisabeth Ayas, Etem Çalışkan, Ferdane Bayıldıran, Fevzi Acevit, Güneş Yüreğir, Hüseyin Çelik, İsmet Atlı, Mahmut Hazım Kısakürek, Prof.Dr.Mahir Gülşen, Prof Dr. Mithat Özsan, Muzaffer İzgü, Nihat Geven, Orhan Apaydın, Selami Tekkazancı, Sinan Tanyıldız, Süleyman Girmen, Süleyman Onatça,Teyfik Kısacık, Toktay Sökmen, Yalçın Yüreğir.

Projenin fotoğrafçıları ise şu isimlerden oluştu: Ali İhsan Ökten, Asena Avluk, Aysun Akpınar, Demet Dağtekin, Dilek Coşanoğlu, Emine Karaer, Erhan Yelekçi, Fatma Aksu, Gülen Kurt, Haluk Uygur, Hilal Onaç, İsmail Ökke, Mehmet Emin Arıcı, Prof. Dr. Meltem Yağmur, Müge Köstem, Müge Baltacı Uluç, Osman Melikoğlu, Ö.Özgür Onar, Özlem Canpınar, Pakize Aksu, Semiran Bahçıvan, Sinan Sivri, Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Vahit Baltacı, Zeliha Ertunç. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya Güç Verenlerin Fotobiyografileri Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement