Adanalılar İzmir'de Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Adanalılar İzmir'de Buluşuyor

Adanalılar İzmir\'de Buluşuyor

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı, İzmir’de yaşayan Adanalıları bir araya getirmek için geleneksel hale getirdikleri Kültür ve Dayanışma Gecesi’ne davet etti.

02.11.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı, İzmir'de yaşayan Adanalıları bir araya getirmek için geleneksel hale getirdikleri Kültür ve Dayanışma Gecesi'ne davet etti.

Kayakşu, Vali Demirtaş'ı dernek ve geceyle ilgili bilgilendirirken İzmir'de yaşayan Adanalıların doğup büyüdükleri topraklarının gelenek ve göreneklerini unutmaması ve iki il arasında ekonomik işbirliğine olanak sağlanması amacında olduklarını söyledi. Kayakşu, "Adana'nın örf ve adetlerini yeni nesile aşılamayı ve aynı zamanda İzmir'de Adanalılık ruhunu canlandırmayı, aile ilişkilerini sıcak tutmayı, birbirini tanımayan Adanalıları tanıştırmayı ve Adana kültürünü İzmirlilere tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise Adana'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kendilerinin de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederken, dernek yöneticilerini çalışmalarından dolayı kutladı ve davet için teşekkür etti.

3 Aralık 2016 tarihinde İzmir Havuz Müzikhol'da düzenlenecek gecede Adana'yı temsil eden önemli isimlere plaket takdim edilecek.

Gecede ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan sahne alacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalılar İzmir'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement