Adıyaman'da Iı. Matematik Günleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Iı. Matematik Günleri Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesindeki öğrencilerin popüler matematik konularındaki meraklarını gidermek ve matematiğe ilgiyi artırmak amacıyla "II."

18.04.2012 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesindeki öğrencilerin popüler matematik konularındaki meraklarını gidermek ve matematiğe ilgiyi artırmak amacıyla "II. Matematik Günleri" düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Matematik Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen II. Matematik Günleri'nde öğretim üyeleri ve matematik bölümü öğrencileri popüler matematik konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin araştırma yapmaları, bu araştırmalardan elde ettikleri verileri sunum haline getirmeleri, kendilerini rahat ifade edebilme imkanı bulabilmeleri açısından önemli olan bu organizasyon, öğrenci eksenli olarak planlandı.

17-18 Nisan 2012 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans salonunda düzenlenen II. Matematik Günleri'nde Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil Gümüş 'Matris Ortalamaları', Plihanova Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anis Hasanov ve Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın 'Rusya-da Yüksek Öğretim Sistemi ve Plihanova Ekonomi Üniversitesinde Matematik Öğretimi', Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem AK Gümüş 'Doğal Yaşam ve Matematik', Yrd. Doç. Dr. Selcen Yüksel Pektaş 'Dönüşümler ve Geometriler', Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğrencilerinden Ceren Karagün 'Laplace Şeytanı', Bedriye Çiloğlu 'Kaos teorisi ve Fraktallar', Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinden Aslıhan Yıldız - Esma Köroğlu 'Matematik Öğrenmede Önyargı', Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinden Fatih Sucu - Asiye Kızmaz 'Fibonacci Serisi-Altın Oran', Abdurrahman Genç

'Bilişim ve Matematik' başlıklı konularda sunumlar gerçekleştirdiler.

2 gün süren ve çok sayıda öğrencinin büyük bir ilgiyle izlediği II. Matematik Günleri'nin düzenlenmesinin matematiğe ilgiyi artıracağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, organizasyonu gerçekleştiren Matematik Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ebubekir İnan, Genel Koordinatör Araştırma Görevlisi Bilal Eftal Acet ve Topluluk Başkanı Murat İnan'ı tebrik etti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Iı. Matematik Günleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement