Adıyaman'da 'Kentin yeniden inşası' çalıştayı düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 'Kentin yeniden inşası' çalıştayı düzenlendi

Adıyaman\'da \'Kentin yeniden inşası\' çalıştayı düzenlendi

Adıyaman Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen 'Kentin yeniden inşası' çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda, depremde büyük yara alan Adıyaman'ın yeniden inşa süreci uzmanlarla işbirliği içerisinde planlanacak.

11.05.2024 15:31  Güncelleme: 15:32

Adıyaman Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen 'Kentin yeniden inşası' çalıştayı gerçekleştirildi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nin bileşenleri ile birlikte düzenlenen çalıştay, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, TMMOB Mimarlar Birliği Adıyaman İl Temsilciliği Sekreteri Ufuk Bayır, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Tekin, meslek odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, depremde büyük yara alan Adıyaman'ın yeniden inşa sürecini uzmanlarla işbirliği içerisinde yürüteceklerini söyledi. Söz konusu çalıştayın, işbirliğinin göstergesi olduğuna değinen Tutdere, "Belediye olarak inşa sürecinde uzmanlarla ve bilim insanlarıyla işbirliğini önemsiyoruz ve bunu sizlerle başaracağımıza inanıyoruz. İşbirliği ve dayanışma ne kadar güçlü olursa sorunların aşılması da o kadar kolay olur" dedi.

Çalıştaydan çıkacak olan sonuç raporuyla kentin yeniden inşasıyla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini kaydeden Tutdere, "Bundan sonraki süreci sizler söyleyeceksiniz biz Belediye olarak notlarımızı alacağız. Buradan çıkacak sonuç raporuyla yol haritamızı belirleyeceğiz. Hep beraber bundan sonraki süreci birlikte, düzgün planlayalım ki iki yıl sonra şu eksik bu eksik demeyelim biz de kendimize ona göre çeki düzen verelim, varsa eksiklerimizi tamamlayalım. Bundan sonraki süreçlerde daha düzgün işler yapalım, ruhsat birimimizi tüm imar birimlerimizi ona göre şekillendirelim ve varsa yaşanan aksaklıkları giderelim" diye konuştu.

Başkanın konuşmasından sonra uzmanlar konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 'Kentin yeniden inşası' çalıştayı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement