Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Açıklaması

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, dar gelirli ailelere yardımların devam ettiğini söyledi.

23.02.2012 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, dar gelirli ailelere yardımların devam ettiğini söyledi.

Vali Sodan, Adıyaman Müftülüğü'nün Sosyal Destek (SODES) kapsamında hazırladığı "Romen Kardeşimi Seviyorum" projesinin tanıtımın dolayısı ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayan bu projenin önemli olduğunu belirtti.

Romen vatandaşların toplum içine girmesini ve yardımlaşmayı hedefleyen projenin son derece önemli olduğuna işaret eden Vali Sodan, şöyle konuştu:

"Yeşil kartlardan hemen hemen hepiniz istifade ediyorsunuz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan kömür ve gıda yardımını da alıyorsunuz. Her türlü sıkıntınızı çözmeye hazırız. Hükümetimiz sizin gibi dar gelirli ailelerimize yardımlarını sürdürmektedir. Sizlerin sorununu çözmeye kararlıyız. Çocuklarınızı mutlaka okula gönderin. Eğitimin çok yararı var. Bu konuda bir ihmal yapmayın. Sizlerin de dertleri ile dertlenmek için bir araya geldik.

Arada bir kavgalarınız oluyor. Bu, emniyetimizi ve bizleri çok üzüyor. Bu eğitimsizlikten oluyor. Hepiniz kardeş ve akrabasınız. Küçük bir problemden bile kavga çıkıyor. Bu kavgalar sizlere çok pahalıya mal oluyor. Düşmanlıklar çıkıyor. Sizler birbirlerinizi hoş görseniz bu olayların hiçbirisi olmayacak. İyilikten iyilik doğar, kötülükten kötülük doğar. Birbirimize zarar verirsek herkes zarar verir. Bunun için birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerekiyor."

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürk ise şöyle konuştu:

"Yüzyıllardır güzel şehrimiz Adıyaman'da hep beraber omuz omuza verip bu güzel ilimizin gelişmesinde daima birlikte hareket ettik. Sevinçleri, kederleri, mutlulukları, hüzünleri beraber paylaştık. Hepimiz aynı tarih, aynı kültürü, aynı doğayı paylaştığımız kardeşlerimizsiniz. Müftülük olarak hazırladığımız bu proje ile yeni baharlara yelken açıyoruz. Allah'ın izniyle acıların mutluluğa dönüşeceği, kırgınlıkların tamir edileceği, küskünlüklerin giderileceği, baharların bahar gibi yaşanacağı günlere hep beraber ulaşacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Uzman Psikolog Abdulkerim Işık, Romen vatandaşlara 'Aile' konulu konferans verdi.

Konferans süresince Romen vatandaşlar, kendilerine 'Kareçi' denilmesinden dolayı rahatsızlıklarını dile getirerek, kendilerinin de normal bir vatandaş olduklarını ve toplumun bir parçası olduklarını dile getirdiler.

Projenin tanıtımı amacıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ile çok sayıda Romen vatandaş katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement