Afad, Afşin'de Hasta Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afad, Afşin'de Hasta Kurtarma Tatbikatı

11.06.2013 18:12

AFAD ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla hastanede yapılan tatbikatta, senaryo gereği üst katlarda kalan hastalar kurtarıldı.

- AFAD ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla hastanede yapılan tatbikatta,

senaryo gereği üst katlarda kalan hastalar kurtarıldı

AFAD, "Afete hazır Türkiye" konulu bilinçlendirme ve eğitim projesi kapsamında, senaryo gereği ilçede meydana gelen afet sonrasında devlet hastanesinin üst katlarında vatandaşlar mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri  sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, üst katlardaki hastaları itfaiye merdiveniyle kurtardı. AFAD ekipleri de müdahalede yetersiz kalınan bölümlerdeki hastaları hastane bahçesine indirdi.

Hastalar daha sonra 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.

AFAD yetkilisi Nurri Yurttaş, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen tatbikatta bir afet sonrasında hastanede mahsur kalanları, seneryo gereği işlediklerini söyledi.

Hastalara yardımın yanında, hastanede yaşanan panik ve kargaşa yatıştırmanın da senaryolarında olduğunu belirten Yurttaş, "Biz aynı zamanda bu tatbikatı yaparken afet bilinci eğitimini tekrar vermiş oluyoruz. Buradaki mekanizmanın nasıl işlediğini, dışarıdan görerek eksikliklerimizi belirlemeye çalışıyoruz." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afad, Afşin'de Hasta Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika


Advertisement