Afrikalı Müslümanlara Kur'an-ı Kerim - Son Dakika
Yerel

Afrikalı Müslümanlara Kur'an-ı Kerim

Afrikalı Müslümanlara Kur\'an-ı Kerim

Afrikalı Müslümanlara gönderilmek üzere Adıyaman’da Kur’an-ı Kerim toplama kampanyası düzenlendi.

28.05.2015 18:01

Afrikalı Müslümanlara gönderilmek üzere Adıyaman'da Kur'an-ı Kerim toplama kampanyası düzenlendi.

Gül Eğitim Yardımlaşma, Dayanışma, İlmi Araştırmalar ve İnsan Hakları Derneği (Gül-Der) tarafından düzenlenen kampanyaya Kahta Gönülkuşağı derneği destek verdi. Kahta Gönülkuşağı Derneği tarafından ilçede başlattıkları kampanya ile 600'ün üzerinde Kur'an-ı Kerim toplanarak, Gül-Der'e teslim etti. Gül-Der, toplanan Kur'an-ı Kerimleri Ramazan ayından önce uluslar arası İslami yardım kuruluşlarından biriyle Afrika'ya gönderecek.

Gül-Der Başkanı Ferhat Özbadem, kampanyaya destek veren Kahta Gönülkuşağı Derneği'ne teşekkür ederek, "Kampanyamız Afrika'ya Kur'an-ı Kerim gönderme kampanyasıdır. Yaklaşık 2 ay önce Kocaeli Zeynep-Der Kurucu Başkanı Sabiha Ateş Afrika'ya Kur'an-ı Kerim'i götürüp dağıtmasından haberdar olduktan sonra Afrika'da ki kardeşlerimizin Kur'an'a ihtiyacı olduğunu öğrendik. Adıyaman'da bu anlamda ne yapabiliriz diye düşündük ve kampanya başlattık. Afrika'da ki kardeşlerimize Adıyamanlıların Kur'an göndermesine vesile olmak istedik. Kahta Gönülkuşağı Derneği, Ramazan ayından önce uluslar arası çalışan İslami Yardım derneklerinden biriyle göndermeyi düşünüyoruz" dedi.

Kahta Gönülkuşağı Başkanı Aziz Darıcı, Afrikalı Müslümanlar için başlatılan kampanyaya destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Gül-Der'in bu hayırlı kampanyasına destek olmak için ilçemizde kampanya başlattık. Özellikle Kahta Hacı Bey Ortaokulu öğretmenlerinden Asım Baydar ve Ahmet Karataş hocamız başlattılar. Kahta'da duyarlı olan halkla beraber 600'e yakın Kur'an toplayarak Gül-Der'e teslim etik. Destekte bulunan herkesin hayrının kabul olmasını diliyorum. İnşallah Afrikalı kardeşlerimizde Kur'an ile tanışmış olur" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afrikalı Müslümanlara Kur'an-ı Kerim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement