Afyonkarahisar'a 62 Doktor Ataması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'a 62 Doktor Ataması Yapıldı

Afyonkarahisar\'a 62 Doktor Ataması Yapıldı

Afyonkarahisar Kamu Hastanelerine Sağlık Bakanlığının Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamanda 58 pratisyen hekim ve 4 uzman hekim olmak üzere toplamda 62 doktorun atandığı bildirildi.

03.09.2015 18:25

Afyonkarahisar Kamu Hastanelerine Sağlık Bakanlığının Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamanda 58 pratisyen hekim ve 4 uzman hekim olmak üzere toplamda 62 doktorun atandığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, atama dönemleri içinde Afyonkarahisar'a bugüne kadar en çok hekim atamasının bu kurada gerçekleştiğini belirterek, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuyla yapılan görüşmeler neticesinde 58 pratisyen hekim ve 4 uzman hekim olmak üzere toplamda 62 doktoru Afyonkarahisar Kamu Hastanelerine kazandırmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Afyonkarahisar Kamu Hastanelerine bağlı 10 sağlık tesisinin bulunduğunu aktaran Genel Sekreter Başkan, 9 devlet hastanesi ve 1 ağız diş sağlığı merkezi ile Afyonkarahisar ve bölge halkının sağlık sorunlarını çözebilmek için kesintisiz hizmet verildiğini kaydetti. Başkan, doktor atamaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren kaliteli ve ulaşılabilir hizmet sunabilmek için çalıştık. Afyonkarahisar'ın çok geniş bir coğrafya olması ve büyük ilçelerin il merkezine uzak olması sebebiyle il merkezindeki hastalarımız kadar ilçelerde hizmet bekleyen hastalarımızı düşünerek doktor atamaları planlanırken Afyonkarahisar merkezindeki hastaneler kadar ilçe devlet hastaneleri için kadro talep edildi. Talep edilen kadrolar sonucunda Afyon Devlet Hastanesi'ne 13 tane pratisyen hekim, 1 tane uzman hekim, Bolvadin Doktor Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi 5 tane pratisyen hekim, Çay Devlet Hastanesi 6 tane pratisyen hekim, Dinar Devlet Hastanesi 6 tane pratisyen hekim, Emirdağ Devlet Hastanesi 6 tane pratisyen hekim,1 tane uzman hekim, İscehisar Devlet Hastanesi 5 tane pratisyen hekim, Sandıklı Devlet Hastanesi 8 tane pratisyen hekim, 2 tane uzman hekim, Sinanpaşa Devlet Hastanesi 5 tane pratisyen hekim, Şuhut Devlet Hastanesi 4 tane pratisyen hekim atandı." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'a 62 Doktor Ataması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement