Afyonkarahisar'da 2013-2014 Adli Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 2013-2014 Adli Yıl Açılış Töreni

Afyonkarahisar\'da 2013-2014 Adli Yıl Açılış Töreni

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av.

02.09.2013 18:06

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, bazı meslektaşlarının geçmişte, yeni avukatlık kanunu yapılmasına siyasi otoriteye güven duymadığını söyleyerek karşı çıkmasının büyük yanlışları beraberinde getirdiğini kaydederek, "Böyle yaparak mevcut hakları koruduğunu iddia eden kesimler hızla gelişen ve kendini yenileyen adalet sisteminin dışında kalmamıza yol açtılar" dedi.

Afyonkarahisar'da 2013-2014 Adli Yıl açılış töreni dün Afyonkarahisar Adliye Sarayı'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Av. Halil Ürün, CHP Milletvekili Av. Ahmet Toptaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, kentte görev yapan hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, geçmişte yeni avukatlık kanunu yapılmasına siyasi otoriteye güven duymadığını söyleyerek karşı çıkanların yanlışları da beraberinde getirdiğini kaydederek, "Böyle yaparak mevcut hakları koruduğunu iddia eden kesimler hızla gelişen ve kendini yenileyen adalet sisteminin dışında kalmamıza yol açtılar ve gelişmelerde avukat bakış açısının ve meslek önceliklerinin tamamen dışlanmasına neden oldular. Anayasa değişikliklerinin belki de mesleğimiz açısından en önemli kazanımı sayılabilecek Anayasa Mahkemesi ve HSYK'da avukat üye yeniliğine bile muhalefet ettiler. Netice, yargı sisteminden dışlanan, gelişmelerde muhatap kabul edilmeyen bir avukatlık mesleği. Elbette bu konuda adalet sisteminin sahibi gibi hareket eden bürokratların tutucu ve ben-merkezli tutumları da büyük rol oynamış olabilir. Ancak adalet bürokrasisinin ben-merkezci tutumlarını haklılaştıran ve giderek katılaşmasına sebep olanın da bizim cephemizden yükselen uzlaşmaz ve sert söylemler olduğu bilinmelidir" dedi.

"TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?"

Meslek kuruluşlarının faaliyet alanlarında olsun, olmasın her türlü toplumsal olayda öne geçmelerinin hem kendi meşruluklarına gölge düşürdüğünü, hem de gerçekten haklı talepleri gölgeleyerek önünü tıkadığından bahseden Başkan Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Siyasi partilerin faaliyet alanında olması gereken pek çok konuda meslek kuruluşlarımız kendilerinde Jeanne D'arc misyonu görmekteler. Histerik biçimde de bu misyonlarının kutsallığına da inanmışlar üstelik. Böylece siyaset sahnesinden rol çalınıyor, siyasi muhalefet ikinci plana atılıyor vatandaşın gözünde siyasi muhalefet puan kaybediyor. Kaybet kaybet politikası bu. 'Tehlikenin farkında mısınız' klişesi ile konuşmama son vereyim, evet ciddi bir tehlike kapıda; meslek kuruluşları ve odaları, başta kamu kurumu niteliği olmak üzere imtiyazlarını ve güçlerini kaybetmek tehlikesi ile yüz yüzeler. Üstelik buna ne kendi mensuplarından ciddi bir tepki gelecek ne de ne yazık ki toplumun bu kurumlara sahip çıkması söz konusu olacak."

"YAZ BOYUNCA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM"

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ise konuşmasında, huzurlu bir kent istediklerini kaydederek, "Afyon'un huzuru demek adliyenin huzur demek. Malum hepimiz bir şekilde adaletle ilgili güvenlikle ilgili çalışmalarımız var. Afyon'un huzurlu olması bizim içinde ayrı bir sevinç kaynağı olacak. Hedefimizin huzurlu Afyon için çalışmaları var. Bu dönemde icra dairelerinde bir çalışmalarımız var. İcra dairelerinin etkinliğinin arttırılması projesinde Afyon pilot il seçildi. Yaz boyunca çalışmalarımız devam etti. Önümüzdeki hafta muhtemelen uygun yaptırmış olduğumuz bir alanı hizmete sunacağız" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 2013-2014 Adli Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement