Afyonkarahisar'da 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 'Eğitimde İşbirliği Protokolü'

Afyonkarahisar\'da \'Eğitimde İşbirliği Protokolü\'

Afyonkarahisar eğitim kalitesini arttırmak amacı ile Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitimde işbirliği protokolü' imzalandı.

02.10.2013 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar eğitim kalitesini arttırmak amacı ile Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitimde işbirliği protokolü' imzalandı.

AKÜ'de düzenlenen imza törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların müdürleri ve AKÜ idarecileri katıldı.

İmzalanan protokol ile kentteki eğitim kurumlarında öğrencilerin öğrenme başarılarının arttırılması, sosyal ve kültürel yönden ilerlemelerinin sağlanması, eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, protokol kapsamında hizmetlerin, eğitim-öğretim, eğitim yönetimi, ders dışı etkinlikler, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme ile veli bilgilendirme ve eğitim çalışmaları olmak üzere beş temel alanda yürütüleceğini söyledi. Metin, ayrıca ihtiyaç üzerine belirlenecek diğer alanlarda da iş birliği içerisine girileceğini, tarafların görev ve hizmet alanlarına göre yapılacak planlamalar ve sağlanacak mutabakatlarla yürütüleceğini ifade etti.

"PROTOKOL ÜNİVERSİTEMİZE ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAK"

Üniversitelerin, bünyesindeki eğitim-öğretim, araştırma gibi temel işlevlerinin yanında, toplumun çözüm bekleyen sorunlarına da eğildiğine, meselelerin daha kısa sürede ve etkili bir biçimde çözülmesinde önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da eğitimin niteliğinin artırılması, eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla sürdürülecek olan bu işbirliği ve diyalog, hem Milli Eğitime, hem Afyonkarahisar Belediyesi'ne, hem de üniversitemize önemli bir katkı sağlayacak, bu protokol üç kurum arasında yeni bir sinerji oluşturacaktır. "

"ÜNİVERSİTEMİZ ŞAHA KALKTI"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, belediye olarak Afyonkarahisar'daki okulların fiziki olarak iyileştirilmesi, ihtiyaç duyulan bazı materyallerin sağlanması noktasında çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi. Ayrıca 8 ayrı noktada bilgi evleri kurduklarını hatırlatan Başkan Çoban, "Bilgi evlerimizde tüm sınıflarda akıllı tahta, bilgisayar odası ve çocukların eğitimi için gerekli tüm materyaller bulunmaktadır. Üniversitemiz 38 bine yaklaşan öğrencisi ve artan öğretim elemanı sayısı ile şaha kalktı. Yeni fakülteler açıldı. Özellikle Tıp Fakültesi'ndeki gelişmelerden ziyadesi ile memnunuz. Bugün imzalayacağımız bu protokolün eğitim camiamıza hayırlı olmasını dilerim" dedi

Tören, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından protokolün imzalanması ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement