Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, Emirdağ’daki iftarda gurbetçilerle bir araya geldi

06.08.2013 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belçika Emirdağlılar Birliği'nin Emirdağ ilçesinde düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Ürün, Avrupa'daki Afyon'luların örgütlenerek bir arada hareket etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Bu noktada Belçika Emirdağlılar Birliği'nin önemli bir işleve sahip olduğunu ifade eden Ürün, şöyle konuştu:

"Yıllar önce rızıklarını aramak için evlerinden binlerce kilometre uzağa giden on binlerce Afyonkarahisarlı başta Belçika olmak üzere gittikleri ülkelerde önemli görevlere yükselme başarısını göstermiştir. Biz bununla iftihar ediyoruz. Özellikle Belçika'da gerek siyasette gerekse iş dünyasında pek çok Emirdağlı kardeşimiz bulunmaktadır. Yıllarca Avrupa'da yaşayan ve buna rağmen milli ve manevi değerlerinden ödün vermeden ve asla özünü unutmadan pek çok başarıya imza atmış gurbetçilerimizin iftarına bizleri davet eden Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Programa, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Hacı Halil Yedikapu, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ile çok sayıda gurbetçi vatandaş katıldı.

-Emirdağ MYO Müdüründen Başkan Pala'ya nezaket ziyareti

Emirdağ Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne yeni atanan Doç. Dr. Saffet Erdoğan, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala'yı ziyaret etti.

Erdoğan, ziyarette yaptığı konuşmada, "Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak zamanında EMYO'na 4 tane öğretim görevlisi alınmış olup, 5 tane yardımcı Doçent Dr. unvanına çıkılmıştır. Fakat müracat eden olmadığı için biz tekrardan girişimlere başlayarak 4 tane Yrd. Doç. Dr. alımı için Rektörümüzden söz almış durumdayız" dedi.

Belediye Başkanı Pala da Rektör Mustafa Solak'ın Emirdağ'a bakışının her zaman ılımlı, yapıcı ve destekleyici olduğunu kaydetti.

Pala, şöyle devam etti:

"Emirdağ adına tüm imkanlarını kullanan rektörümüzün Emirdağ'a bakış açısı çok farklıdır. Çünkü Emirdağ'da ki öğrenci potansiyeli giderek artmaktadır. Şu an itibariyle rektörlüğümüz tarafından EMYO'na 280 sıra gönderilerek yenilenmiştir. Ayrıca öğretim elemanlarının bürolarında bulunan koltuk ve çalışma masaları tamamen yenilenerek daha modern ahşap masalarla yenilenmiştir. Rektörümüz bundan sonraki süreçte desteklerini Emirdağ'dan esirgemeyeceklerdir."

-Çay Belediye Başkanı Yakut'tan çocuklara bayram hediyesi

Çay Belediyesi tarafından bayram öncesi ilçeye çocuk oyun alanı yapıldı.

İlçede bulunan Dumlupınar Mahallesi İmam Hatip Lisesi yanında yeralan alana yeni çocuk oyun grubu yapılarak çocukların hizmetine sunuldu.

Bayram öncesi çocuklara bayram hediyesi vermek istediklerini kaydeden Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, "Şirin ilçemiz içerisinde başlattığımız çocuk oyun alanları sadece bir iki adetti. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın en güzel şekilde yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla her mahalleye bir çocuk oyun parkı yaparak hizmete sunduk. İlçemizdeki mahallelerde toplam 13 adet çocuk oyun parkı yapılmıştır" dedi.

- Sandıklı'da bayram hazırlıkları tamamlandı

Sandıklı Belediyesi tarafından, Ramazan Bayramı nedeniyle şehir mezarlığı içerisinde çevre düzenlemesi ve ot temizliği yapıldı.

Ramazan Bayramı öncesinde Sandıklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı park ve bahçeler ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçedeki park ve bahçelerde de çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Çevre temizlik ekipleri mezarlıklar içindeki kuruyan yabani otları ve dikenleri temizlerken, mevcut olan ağaçların bakımı yapılıp yeni fidan dikimi ve çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, "Ramazan Bayramında akrabalarının kabirlerini ziyarete gidecek. Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri ve temiz bir ortamla karşılaşmaları için çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek. Çalışmalar kapsamında mezarlıkta bulunan ağaçlar budanırken, mezarlık içindeki yabani ve kurumuş otlar temizleniyor" dedi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement