Agiad Başkanı Akbaş: "İşadamı Akın İpek'in Ağrı'ya Yapacağı Yatırımlar Bölge İçin Çok Önemli" - Son Dakika
Yerel

Agiad Başkanı Akbaş: "İşadamı Akın İpek'in Ağrı'ya Yapacağı Yatırımlar Bölge İçin Çok Önemli"

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, işadamı Akın İpek'in Ağrı'ya yapacağı yatırımların bölge için önemli olduğunu söyledi.

10.01.2012 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, işadamı Akın İpek'in Ağrı'ya yapacağı yatırımların bölge için önemli olduğunu söyledi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki günlerde Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman Kotan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erat ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaeattin Aslan ile birlikte İpek Koza Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'i ziyaret ettiklerini anımsattı.

Ziyarette, işadamı İpek'in Ağrı'ya yapacağı yatırımların konuşulduğunu belirten Akbaş, "Hayırsever işadamı Akın İpek, Ağrı'ya eğitim, süt ürünleri ve madencilik alanlarında yatırım sözü verdi. Valimiz Ali Yerlikaya da yatırımcıların önünü açmak için yasalar çerçevesinde ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını söyledi" dedi.

Akın İpek'in Ağrı'ya yapacağı yatırımları önemsediklerini vurgulayan Akbaş, madenciliğin bir ilin gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Eğitim alanında yapılan yatırımların da öneminden bahseden Akbaş, şunları kaydetti:

"Bir toplumun ekonomisi, o toplumun eğitimine ve yetişmiş eğitimli insan sayısıyla doğru orantılıdır. Akın İpek'in süt ürünlerine yapacağı yatırım da çok önemli. Çünkü bölgemizin geçim kaynağının yüzde 85'i tarım ve hayvancılıkla sağlanmaktadır. Hayvancılıkta üreticiler hayvandan elde ettiği sütü ilimizde değerlendiremediğinden dolayı sütçülüğü maalesef yapamıyordu. İşadamımız Akın İpek'in bu yatırımıyla birlikte Ağrılı çiftçilerimiz yeniden süt üretimine yönelecek ve esas mesleklerini icra etmiş olacaklar. Bu da kentin gelişmesine ve ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır."

- AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Agiad Başkanı Akbaş: 'İşadamı Akın İpek'in Ağrı'ya Yapacağı Yatırımlar Bölge İçin Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Huseyin: AGIAD başkanı Mehmet Akbaş a sormak gerek son 3 yılda kaç yatırım getirdiniz ağrıya kaç is adamı ağrıyı terk etti. cevabını bekliyoruz 0 0 Yanıtla
  • Sinan: Takip edilmeyen yatırımcı Ağrıya değil batıya yatırım yapar 0 0 Yanıtla

Advertisement