Ağrı'da "Eğitim Geleceğim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Eğitim Geleceğim" Projesi

Ağrı\'da "Eğitim Geleceğim" Projesi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Eğitim Geleceğim” projesi kapsamında il merkezi ile köylerdeki taziye evlerinde ailelere ve pansiyonlarda öğrencilere yönelik programlar tüm hızıyla devam ediyor.

20.02.2014 13:34

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Eğitim Geleceğim" projesi kapsamında il merkezi ile köylerdeki taziye evlerinde ailelere ve pansiyonlarda öğrencilere yönelik programlar tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında Ballıbostan köyü taziye evinde gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nuri Bilen, şube müdürleri Nurcan Çelik ve Özlem Çeçen, din görevlileri, psikologlar ve bayanlar katıldı. Program açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nuri Bilen, "Eğitim Geleceğim" projesi kapsamında taziye evlerinde, pansiyonlarda eğitime verilen önemin özellikle kız çocuklarının okullaştırılması ile ilgili farkındalığın arttırılması olduğunu söyledi. Bilen, "Projede özellikle kız çocuklarımızın okullaştırılmasıyla ilgili bir farkındalık oluşturma amacı taşıyoruz. Bununla beraber ülkemizin, toplumumuzun, milletimizin değerlerini konu edinerek bu değerler eğitimi üzerine bir bilinç oluşturmak, bir şuur kazandırmak amacıyla bu projemizi 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlattık ve şu anda Ballıbostan köyünde de devam ediyoruz. Daha birçok köyümüzdeki taziye evlerinde, okullarımızda da devam edeceğiz. Değerli anneler, bacılar Peygamber Efendimizin de söylediği gibi ilim öğrenmek hem Müslüman erkek hem de Müslüman kadına farzdır. İlim öğrenmek erkeklere, erkek çocuklarımıza sadece farz değildir, kız çocuklarımıza da farzdır. Biz de özellikle ve öncelikle ilim, irfan kurumu olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüz inisiyatifleriyle özellikle kız çocuklarının eğitim öğretime kazandırılmasını amaçlamaktayız. Bu konuda da ebeveynlere özellikle annelere çok büyük görevler düşüyor. Bayanlar ilim irfan yuvalarında yetiştirilecekler ki belli bir eğitim öğretim sürecinden geçecek, yetiştirdiği çocuklar da kız olsun erkek olsun örnek bir insan, örnek vatandaş olsun. Eğer bizler çocuklarımızın yarısı olan kız çocuklarımızı erkek çocuklarımızdan ayırt eder onları ilim-irfan yuvalarına göndermezsek, bir anne ve baba olarak yetişmelerini sağlayamazsak, bu bizim için büyük bir vebal olur. Bu projenin hayata geçmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Mehmet Tekinarslan'a katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Bilen'in konuşmasının ardından program din görevlileri ve psikologların çeşitli konularda konferans vermesiyle son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Eğitim Geleceğim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement