Ahlat'ta BDP'ye Katılım - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta BDP'ye Katılım

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde yaşayan Hevidi aşiretinin bir kolu olan Şen ailesi, düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.

23.01.2014 16:36  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde yaşayan Hevidi (Koçer) aşiretinin bir kolu olan Şen ailesi, düzenlenen törenle Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) katıldı.

BDP Ahlat Seçim Bürosu'nda düzenlenen törene; Ahlat BDP Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Doğar, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmetcan Demir, Ahlat BPD İlçe Başkanı Besim Baycan, Hevidi Aşireti kanaat önderi Mehmet Şen ve çok sayıda partili katıldı.

Hevidi aşiretinin partiye katılmasıyla ilgili açıklama yapan BDP Ahlat İlçe Başkanı Besim Baycan, aşiretin kanat önderlerinden AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Şen ve ailesinin partiye katılımlarından dolayı mutlu olduklarını, kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Daha sonra konuşan BDP Ahlat Belediye Başkan adayı Abdurrahman Doğar, hep beraber heyecan ve coşku içinde olduklarını belirterek, "Ahlat küllerinden yeniden doğuyor. Ahlat tarihteki misyonuna kavuşuyor. Ahlat Türkiye'de bir vizyon olmak istiyor. Ahlat gerçekten hak ettiği noktada değil. Ahlat'ı hep beraber yönetmek için yola çıktık. Sizlerle birlikte Kürt'üyle, Türk'üyle yaşayan bütün farklı etnik unsurlarla Ahlat'ı beraber yöneteceğiz. Bizim farkımız bu. Kapılarımız sonuna kadar açık. Bütün projelere, önerilere, planı olan herkese kapımız sonuna kadar açık olacak. Ahlat'ı her konuda yeniden inşa edeceğiz. Bu manada geçmiş dönemde buraya bir şekilde evinden ayrılmış, başka yerlerde yer almış çok aileler olmuş fakat bu defa bu aileler artık kendi evlerine geri döndüler. Özellikle Hevidi aşireti mensupları Ahlat'ta önemli bir dinamik ve güçtür. Bunların olduğu yerlerde inanın çiçekler açacak. Ahlat yeniden kendi kimliğine kavuşacak. Biz omuz omuza verirsek, yan yana gelir bu partiyi bu ilçede iktidar yaparsak inanın yeniden güneş doğacak, Ahlat yeniden ısınacak. Ahlat yeniden o arzu ettiği sosyal refaha, kimliğe ve güzelliğe kavuşacak. Bugün çok mutluyuz. Hepinizin gözünde belediyeyi alma inancını görüyorum. Bu inanç ve kararlılık çok önemlidir. Çalışmak çok önemlidir. Gece gündüz hep beraber çalışacağız. Ayrım yapmadan Türk'üyle, Kürt'üyle askerin evine, polisin evine hep beraber gideceğiz, plan ve projelerimizi anlatacağız. Eğer bu Ahlat'ta aynı acılar arasında bir araya geliyor, üzülüyorsak, aynı sevinçler içinde bir aradaysak neden Ahlat'ta ayrı kalalım? Neden Ahlat'ın iki tane çarşısı olsun? Neden Ahlat'ta insanlar birbirlerine farklı gözlerle baksınlar? Bizim kaderimiz bir, acılarımız bir, sevinçlerimiz bir. Ahlat'ta iktidar olmanın yolu da BDP'dir. BDP Ahlat'ta huzur, barış ve kardeşlik demektir. Bu kardeşlik dayanışmasını gösteren özellikle Hewidi aşiretine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Tören sonunda partiye katılan bazı aşiret mensuplarına rozet takıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta BDP'ye Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement