Aibü Yeni Akademik Yıla Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Aibü Yeni Akademik Yıla Törenle Başladı

AİBÜ Rektörü Prof Dr. Coşkun: "Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bilimsel araştırma performansları ile Türkiye'nin küresel ölçekteki bilimsel yetkinliklerine en fazla katkıda bulunan üniversit...

11.10.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bilimsel araştırma performansları ile Türkiye'nin küresel ölçekteki bilimsel yetkinliklerine en fazla katkıda bulunan üniversite ve araştırma kurumları arasına girmiştir" dedi.

AİBÜ kültür merkezinde düzenlenen 2013-2014 akademik yılı açılış tören öncesinde davetlilere Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından geleneksel "hoş geldin yemeği" verildi.

Burada konuşan Coşkun, davetlilere AİBÜ'de yürütülen projeler hakkında bilgi vererek, gelecek yılalrda yapılması düşünülen çalışmaları anlattı.

AİBÜ'nün 2012 yılında farklı kategorilerde toplam 418 bilimsel, sosyal ve kültüler etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve etkinliklere 100 bini aşkın kişinin katıldığını açıklayan Coşkun, "Tüm bu aktiviteleri sürdürmekle temel hedefimiz Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni tüm programlarıyla ülkenin ihtiyaç duyduğu kalifiye insan gücünü yetiştirebilen seviyeye ulaştırmak. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bilimsel araştırma performansları ile Türkiye'nin küresel ölçekteki bilimsel yetkinliklerine en fazla katkıda bulunan üniversite ve araştırma kurumları arasına girmiştir" diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere ve öğretim elemanlarına iyi bir akademik yıl geçirmeleri temennisinde bulunan Coşkun, öğrencilerin kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde kullanmalarını istedi.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise gençlere seslenerek, onların, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, yurdunu severek eğitimlerini sürdürmelerini ve meslek yaşamlarına bir an önce atılmalarını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Anadolu Güneşi ve tenor Ömer Türkmenoğlu konser verdi.

Törene, Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Zafer Ocak, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektör yardımcıları, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile İzzet Baysal Vakfı üyeleri, öğretim üyeleri, iş adamları ve öğrenciler katıldı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aibü Yeni Akademik Yıla Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement