AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Açıklaması

"AK Parti hükümetinin getirdiği en önemli yenilik, Kürt kimliğinin tanınması ve Kürtlere bir kimlik kazandırmasıdır"

10.12.2013 14:26

AK Parti Ağrı Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ekrem Çelebi, AK Parti hükümeti döneminde yapılan yenilikler ve Ağrı'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin attığı adımlarla ülkeye yeni bir çehre kazandırdığını vurgulayarak, çözüm sürecinin en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaradığını, süreçle aylardır kan ve gözyaşı akmadığını, herhangi bir askeri operasyonun bile neredeyse yapılmadığını söyledi.

Ülkede her alanda önemli adımların atıldığını belirten Çelebi, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümetinin getirdiği en önemli yenilik, Kürt kimliğinin tanınması ve Kürtlere bir kimlik kazandırmasıdır. Eskiden bu ülkede hiç kimse kendi çocuğuna demokratik yapı adı altında Kürtçe isim veremiyordu. Bugün bütün bu sınırlamalar kaldırıldı. En son Diyarbakır'da Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'in bir araya gelerek düet yapması bu ülkede özlenen bir tabloydu. Türkiye'de bir yıldan beri şehit verilmiyor. Neredeyse artık herhangi bir askeri operasyon yapılmıyor. Dolayısıyla bu da Türkiye'nin ekonomisine, gayri safi milli hasılasına yansıyor. Eskiden kız çocuklarımız başörtüsünden dolayı okula gidemiyorlardı. Başörtülü öğretmenlerimiz okula gidemiyordu. Kızlarımız üniversite kapılarından çevriliyordu. TBMM çatısı altına başörtülü vekil, pantolon giyen vekil giremiyordu. Şimdi bütün bu engeller kaldırıldı."

"Bir yılda sadece Ağrı merkeze 28,5 milyon lira para gönderildi"

AK Parti hükümeti döneminde Ağrı'ya ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

"2002-2013 yılları arasında Ağrı'ya büyük yatırımlar geldi. 2012 yılında Ağrı'ya 5 milyon lira nakdi olarak geldi. Bunun 3,5 milyonu Ağrı merkez için ayrıldı. Son iki yıldır biz Ağrı merkez ve ilçelerinde toplam 301 kilometrenin üzerinde sadece sıcak asfalt yaptık. Şu an Ağrı merkezde 60 kilometreye yakın sıcak asfaltımız var. Ağrı'da büyük bir hayvan pazarı açıldı. Yazıcı Barajını açtık. Bunlar gibi onlarca yatırım yaptık. Geçen yıl sadece Ağrı merkeze eğitim için  27,5 milyon lira ödenek geldi. 6 milyon 400 bin lira biz köy yollarının asfaltlanması için merkeze gönderdik. Yapılan daha birçok yatırım var. 2014 yılında da kent merkezi ve ilçelere çeşitli alanlarda yatırımlar yapılacak. Ağrı'nın kalkınması ve büyümesi için hükümet her türlü desteği sağlıyor. Bir yılda sadece Ağrı merkeze 28,5 milyon lira para gönderildi. Bu yatırımlarla Ağrı, daha da gelişecek." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement