AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç Açıklaması

"Kobani'de yaşayan halk Kürt kardeşlerimizdir.

07.10.2014 12:28

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, IŞID'in Kobane'deki saldırısına ilişkin,  "Kobani de yaşayan halk Kürt kardeşlerimizdir Biz orada ölümlerin olmasını istemiyoruz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İl Başkan Yardımcısı Cengiz Yaşar ile ilçeleri ziyaret ederek bayramlaştı.

IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalara değinen Altaç, şöyle konuştu:

"Bizim gayemiz tüm Orta Doğu'ya istikrarın, huzurun ve güvenin gelmesidir. Kobani de yaşayan halk Kürtt kardeşlerimizdir. Biz orada ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bizde onlarla el ele verip bu huzur, güven ve barış ortamını bozmak isteyenlere karşı birleşeceğiz. Bunu yaparak bin yıldır süren kardeşliğimizi devam ettireceğiz. Bu durum tüm dünya'ya ve orta doğuya örnek olacaktır."

Çözüm sürecine sonuna kadar sahip çıkacaklarının altını çizen Altaç, şöyle konuştu:

"Bugün bu ülkenin anaları evlatlarını cezaevinde ziyaret ettiğinde kendi diliyle rahat bir şekilde konuşabilme imkanı buluyor. Alevi, Kürt, dindar kendini ifade edebiliyor. Ne pahasına olursa olsun çözüm süreci bizim vazgeçilmemizdir. Artık bu bölgede kim barışı, demokrasiyi tehdit etmeye çalışırsa bedelini ağır bir şekilde öder." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement