AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Meclis Başkanlığını tayin ve tespit ederek seçtiğimiz gibi Allah'ın izniyle hükümeti de kuracağız ve gümbür gümbür Türkiye'mize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

11.07.2015 00:25

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Meclis Başkanlığını tayin ve tespit ederek seçtiğimiz gibi Allah'ın izniyle hükümeti de kuracağız ve gümbür gümbür Türkiye'mize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, vatandaşın taktirinin başlarının üzerinde olduğunu söyledi.

AK Partisiz bir Türkiye'nin olamayacağını dile getiren Çelik, "Bakın muhalefetteki üç partiyi söylüyorum. Biri Türkçülük üzerinden siyaset yapıyor, diğeri Kürtçülük, bir diğeri mezhepçilik üzerinden siyaset yapıyor. Eğer AK Parti olmazsa Allah göstermesin Türkiye, Suriye ve Irak gibi olur ama bu memleketin sahibi vardır. Şu anda AK Parti TBMM'deki sandalyelerin yüzde 47'sine sahiptir" diye konuştu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdiğini, Pazartesi gününden itibaren de turlara başlanacağını anımsattı.

Temennilerinin diğer partilerin "ipe un sermemeleri" ve "uçuk kaçık" vaatlerle ortaya çıkmamaları olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Vatandaş eğer koalisyonu işaret etmişse 13 yıl tek başına iktidar olmuş bir partinin koalisyonu sineye çekmesi kolay bir şey değil ama vatandaşımız bunu söylüyor ve bunu emrediyorsa biz ona şapka çıkarırız. Demokrasi uzlaşma işidir. İyi niyetle Sayın Başbakanımız turlarına başlayacaktır. Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. AK Parti Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için üzerine düşen ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Dolayısıyla Türkiye'nin karamsar olmaması gerekiyor. Kimse karamsarlığa kapılmasın, insanların hayatında olduğu gibi kurumların da hayatında inişler çıkışlar olur. Hayat, her zaman düz bir çizgi değildir. AK Parti başladığı günden bugüne Türkiye'de vatandaşların yüzde 75'ini idare etmiş bir partidir. Allah'a şükürki 'sosyal belediyecilik ve sosyal devlet' nedir bunu gösterdik. Meclis Başkanlığını tayin ve tespit ederek seçtiğimiz gibi Allah'ın izniyle hükümeti de kuracağız ve gümbür gümbür Türkiye'mize hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğer bunlar ipe un sermeye devam ederlerse eğer bizden davul tozu, minare gölgesi, Hz. İsa'nın nefesi, Hz. Musa'nın asasını isterlerse bu düğüm Ankara'da çözülmeyecek demektir. O zaman demokrasilerde düğümü vatandaş çözer. Biz erken seçimi tercih etmiyoruz. Bakın vatandaş çok yoruldu. 2009'dan bu yana neredeyse her sene seçim oldu. Vatandaş da politikacı da teşkilatlarımız da piyasalar da yoruldu. Dolayısıyla biz illede seçime gitmek istemiyoruz da seçimden kaçmıyoruz da. Seçime en hazır parti AK Partidir."

Programa, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement