AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: "Belediyelerde 65 Yaş ve Üzeri Kesimi Kapsayan Toplu Taşımdan İndirimli Yararlanma Hakkı, İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızı Baz Alarak Uygulanmakta İken, Yine Aynı Belediye Tarafından Sayıştay Başkanlığı Sebep Gösterilerek İptal Edil - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: "Belediyelerde 65 Yaş ve Üzeri Kesimi Kapsayan Toplu Taşımdan İndirimli Yararlanma Hakkı, İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızı Baz Alarak Uygulanmakta İken, Yine Aynı Belediye Tarafından Sayıştay Başkanlığı Sebep Gösterilerek İptal Edil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Nükhet Hotar, "Belediyelerde 65 yaş ve üzeri kesimi kapsayan toplu taşımdan indirimli yararlanma hakkı,İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 yaş üzeri vatandaşlarımızı baz alarak uygulanmakta iken, yine aynı Belediye tarafından Sayıştay Başkanlığı sebep gösterilerek iptal edilmiştir" dedi.

12.01.2012 13:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Belediyelerde 65 yaş ve üzeri kesimi kapsayan toplu taşımdan indirimli yararlanma hakkı,İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 yaş üzeri vatandaşlarımızı baz alarak uygulanmakta iken, yine aynı Belediye tarafından Sayıştay Başkanlığı sebep gösterilerek iptal edilmiştir" dedi.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 12 yıldır uygulamada olan 60 yaş kartının iptalini değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Belediyecilik anlayışını kurumsallaştıramadığını ifade eden Hotar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalarının toplu taşımdan aktif olarak yararlanan yaklaşık 46 bin vatandaşı mağdur ettiğini kaydetti.

Hotar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayıştay kararı ile durdurulduğu belirtilerek siyasi zeminde kamuoyu oluşturmaya çalıştırılan bu karar İzmir Büyükşehir Belediyesince verilmiş bir karardır. Bakanlar Kurulu kararı ile 65 yaş ve üzeri kişilere yönelik muafiyet öngörülmüş olup bu uygulama 60 yaşı kapsamamaktadır. Sayıştay görüşünde 65 yaş ve üzeri kişilere indirimli veya ücretsiz taşıma imkanı sağlayan yasal bir düzenleme bulunduğu halde, 60-65 yaş grubundaki kişiler için buna imkan sağlayan yasal bir dayanak bulunmadığı belirtilerek, hukuki bir tespitte bulunulmaktadır. 60 yaşı kapsaması yönünde Bakanlar Kurulumuza öneri sunulabilir. Ancak mevcut durumda Sayıştay Başkanlığı konuyla ilgili görüşünü beyan etmiştir ve bu görüş bağlayıcı değildir. Belediyelerde 65 yaş ve üzeri kesimi kapsayan toplu taşımdan indirimli yararlanma hakkı, İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 yaş üzeri vatandaşlarımızı baz alarak uygulanmakta iken, yine aynı Belediye tarafından Sayıştay Başkanlığı sebep gösterilerek iptal edilmiştir"

Sonuç olarak, yasal zemine dayanmayan uygulamayı 12 yıldır sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün bunu iptal etmeleri ve siyasi zemine taşıyarak, sanki hükümet tarafından durduruluyormuş şeklindeki bir algıyı oluşturma çabaları doğru değildir."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: 'Belediyelerde 65 Yaş ve Üzeri Kesimi Kapsayan Toplu Taşımdan İndirimli Yararlanma Hakkı, İzmir Büyükşehir Belediyesince 60 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızı Baz Alarak Uygulanmakta İken, Yine Aynı Belediye Tarafından Sayıştay Başkanlığı Sebep Gösterilerek İptal Edil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement