AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 43.'üncü İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Siyasette 'işleri güçleri bitireyim, akşam geçerken de partiye uğrayayım' dersek bu siyaset olmaz."

04.05.2013 17:45

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 43.'üncü İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Siyasette 'işleri güçleri bitireyim, akşam geçerken de partiye uğrayayım' dersek bu siyaset olmaz. Böyle hizmet anlayışı olmaz. Biz diyoruz ki, bu işe ciddi manada zaman ayıracağız ve ayırmamız da lazım" dedi.

Balçova Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda İzmir'deki AK Partili belediye başkanı Mehmet Kertiş, dört yılda yaptıklarını anlattı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in son günlerde yaptığı açıklamalara da değinen Akay, Engin'in "Bayındır'ı da alacağız" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.

Akay'ın Engin'e yanıtı şu şekilde oldu:

"Mevkidaşım 'AK Parti Belediyesi Bayındır'a bir çivi bile çakmadı' dedi. Kendisi adına talihsiz bir açıklama. Çünkü bütün belediyeleri kaybetme korkusu sardığı için karalama siyasetine başvuruyorlar. Biz ise sadece gerçekleri söylüyoruz. Metro için verilen bitiş tarihlerini, hatta başlama tarihini bile unuttuk. Ama İzmirliler unutmaz. Metronun hesabını sandıkta soracaklardır. Onlar hala bir metroyu bitiremediler. Hatay esnafının isyanını duymazdan, İzmirlilerin göle dönen sokaklarda yürüdüğünü görmezden geliyorlar. Beceriksizliklerini gizlemek, her şeyden kaçmak için ise kolay yolu bulmuşlar. Yerel Yöneticilere soruyorum; kirlenen her gün pis kokular yayan Körfezden de mi Ankara sorumlu? Yaz sıcağında kokular artıyor. AK Parti'nin hizmetlerini ve belediyecilik anlayışını bıkmadan usanmadan İzmir'e anlatacağız. Bıkmayacağız, usanmayacağız, yüz çevirmeyecek, tekrar tekrar anlatacağız. Unutmayın, su damlaya damlaya sabırla mermeri nasıl işliyorsa, nasıl deliyorsa aynı şekilde, sabırla hizmetlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Teşkilat olarak bizi çok yoğun bir mesai bekliyor. Mesul olduğunuz işle meşgul olunuz."

Partililere seslenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2014 yerel seçimlerinde 30 ilçeyi almayı hedeflediklerini, bu nedenle parti üyelerinin her yere giderek, herkese ulaşması gerektiğini söyledi.

Akay,

şu önerilerde bulundu: "İlçenin nüfusu az olabilir, uzak olabilir, sapa olabilir, ücra olabilir. Hiç ama hiç fark etmez. Her bir dal, her bir yaprak, çınarın gövdesinin sağlığı, istikbali için hayati derecede öneme haizdir. Nerede nefes alıp veren bir insanımız varsa, sizin onun farkında olmanız, daha da önemlisi onun sizin farkınızda olması gerekiyor. Yayla, köy, mahalle olsun, her bir insanımızın, ilçede, ilde bir AK Parti başkanlığının olduğunu bilmesi, orada derdini anlatabileceği bir rahatlık içinde kendisini görmesi gerekir. Siz kapılarınızı kapattığınız anda, oraya ışık girmez. Çınarın yaprağı ışık alamaz ve yapraktaki bir sorun da gövdeyi doğrudan doğruya etkiler."

Partililerden 24 saatlerini vatandaşlara ayırmasını isteyen Akay, şöyle sürdürdü konuşmasını, "Mazereti, bahanesi olan, engeller karşısında korkan, ürken ve yorulan arkadaşlarım, hiç tereddüt etmeden, kibir yapmadan, gurur yapmadan, yolu açmalı, kanalları açık tutmalıdır. İnanın, boşa geçirecek tek bir saniyemiz bile yok. Boşa geçirdiğimiz her bir saniyenin hesabının bize sorulacağı idrakinden hiç uzaklaşmayacağız. Onun için her bir arkadaşım, hangi kademede olursa olsun, gece başını yastığa koyduğunda, 'bugün vatanım, milletim ve İzmir için ne yaptım' demelidir. Bu soruyu kendisine sormalıdır. Yaptıklarını gözden geçirmeli, yapamadıkları için hemen o sabah kolları sıvamalı. ve eksiklerini tamamlamalıdır. Teşkilatımızda bunu yapacak, azim, güç, kudret ve inanç var arkadaşlar."

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar da,

İzmir'de erken 'seçilme yarışı'

içine girdiğini vurgulayarak, şu uyarıda bulundu:

"Arkadaşlarım enerjilerini bu yolda değil, daha iyi hizmet için kullanmalıdır. Genel merkezimizin herhangi bir talimatı olmadan böyle bir çalışma içine girenleri görüyoruz, biliyoruz. O arkadaşlarımızla ilgili dip notları alıyoruz. Başta ben olmak üzere hiçbir arkadaşım partinin motivasyonunu bozmasın. Seçimler geldiğinde tepeden inme adaylar ortaya çıkıyor. Terlemeyen, çalışmayan, teşkilat içinde yer alanlar önümüze geçiyor. Teşkilatlarımız bundan rahatsız. Biz elimizden geleni yaptığımızda o listeler emeğini vermiş, terini akıtmış, parasını harcamış insanlarla doldurulacaktır. Bunun yeri ve zamanı gelecek. İlgili arkadaşlara a işaret edildiğinde çalışmaları parti terbiyesi içinde aile anlayışı ile yapacağız."

(HD)

04.05.2013 17: 35: 17

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement