AK Parti Malatya Milletvekili Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'nin artık bağış yapan, ihtiyacı olan ülkelere yardım götüren bir devlet haline geldiğini bildirdi.

10.02.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'nin artık bağış yapan, ihtiyacı olan ülkelere yardım götüren bir devlet haline geldiğini bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, vekil Çalık, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı sıfatıyla Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Tüm dünyada, üreme sağlığı ve haklarının gelişmesiyle ilgili projeleri, özellikle yoksulluğu yok etme stratejileriyle ilintili olarak devam ettirmeyi hedefleyen EPF'nin önemine işaret eden Çalık, Türkiye'nin artık bağış yapan, ihtiyacı olan ülkelere yardım götüren bir devlet haline geldiğini ve son 10 yılda yaşanan gelişmelerin bu konuda büyük etkisi olduğunu belirtti.

5. Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nın 24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşmesi için TBMM Nüfus Kalkınma Grubu olarak yoğun lobi çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Çalık, programa dünyanın her yerinden 400 kişilik bir katılım beklendiğini ifade etti. Çalık programın, TBMM Başkanlığının himayesinde, Dışişleri Bakanlığının koordinatörlüğünde ve Sağlık, Kalkınma ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının destekleriyle gerçekleştirileceğini vurguladı.

Bu tür organizasyonlar sayesinde dünyanın ilgisinin kadın, çocuk gibi alanlara çekilmesinin önemine değinen Çalık, Türkiye'nin bu anlamda daha büyük roller üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Malatya Milletvekili Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement