AK Parti Merzifon Kadın Kolları Başkanı Pektaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Merzifon Kadın Kolları Başkanı Pektaş Açıklaması

AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pektaş, "Daha onurlu bir yaşam için kadınların hak ettiği değeri bulduğu bir dünya oluşturmak zorundayız" dedi.

09.03.2012 14:29

AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pektaş, "Daha onurlu bir yaşam için kadınların hak ettiği değeri bulduğu bir dünya oluşturmak zorundayız" dedi.

AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Programda konuşan Pektaş, kadına şiddetin, itilmişliğin, horlanmanın son bulduğu, bir dünyanın daha güzel ve yaşanılır olacağını söyledi.

Kadınların tüm haklarını kullanması gerektiğini ifade eden Pektaş,

"Ülkemizde Cumhuriyetin ilanından hemen sonra, 1921 yılında kadınlar günü kutlanmaya başlanmıştır. 1934 yılında çıkarılan kanunla kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu kanunla birlikte kadınlar sosyal hayatta hak ettikleri yeri bulma imkanı bulmuşlardır. Ayrıca Ak Parti Hükümeti de kadının sosyal hayatta hak ettiği değeri bulması ve şiddet görmesinin önüne geçilmesi adına çok ciddi adımlar atmaktadır. Daha onurlu bir yaşam için kadınların hak ettiği değeri bulduğu bir dünya oluşturmak zorundayız" dedi.

Pektaş, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ve İlçe Başkanı Hasan Çilez tarafından takdim edilen çiçekleri kabul etti.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Merzifon Kadın Kolları Başkanı Pektaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement