AK Parti Selçuk'ta Tekyürek - Son Dakika
Yerel

AK Parti Selçuk'ta Tekyürek

AK Parti Selçuk\'ta Tekyürek

Ak Parti Selçuk İlçe Teşkilatı Kasım ayı ilçe danışma toplantısını yoğun bir katılımla yapıldı.

02.12.2013 17:25

Ak Parti Selçuk İlçe Teşkilatı Kasım ayı ilçe danışma toplantısını yoğun bir katılımla yapıldı. Ak Partili Aday Adaylarının sırayla konuştuğu toplantıda Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak; " Selçuk'un kör talihini değiştirmek sizin elinizdedir" dedi.

Toplantıya Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Uzun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Güldoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı Nurettin Albaş, Selçuk Belediye Başkan Aday Adayları Halil Düztaş, Osman Başterzi ve Zeynel Bakıcı, ana kademe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile mahalle ve köy temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Sema Yeşilçimen Selçuk'ta her şeyin değişime hazır olduğunu, gelecek seçimlerin çok umut verici olduğunu ve Selçuk'un muhakkak Ak belediyecilik ile tanışacağını söyledi. Göreve geldiği günden bu güne Selçuk Ak Parti Teşkilatının sürekli büyüdüğünün altını çizen Yeşilçimen, üye sayısının 4956 olduğunu açıkladı. Bu seçim sürecinde küskünlüğe, kırgınlığa asla yer verilmemesi gerektiğini, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesinin şart olduğunu vurgusunu yapan Yeşilçimen, kendisine karşı ağır hakaretler eden bir partilisine karşı açtığı davayı da geri çektiğini, bu süreçte birlik ve beraberlikten, dayanışmadan kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Toplantıda daha sonra sırasıyla belediye başkan aday adaylarının konuşmasına yer verildi. İlk olarak Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Halil Düztaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ben içinizden gelen biriyim. Selçukluyum. 4 yıldan beride bu teşkilatın teşkilattan sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. Amacım Selçuk'un geri kalmışlığına son vermektir. Görev verildiği takdirde elimden geleni sonuna kadar yapacağım. Aday olmadığım takdirde buradan ilan ediyorum ki aday olan arkadaşımı sonuna kadar destekleyeceğim. Teşkilatımız arasını kimsenin nifak sokmasına izin vermeyeceğiz"

Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Başterzi yaptığı konuşmasında hangi aday arkadaşı olursa olsun o arkadaşının yanında yer alacağına vurgu yaparak; "Ben 8 yıldan bu yana bu teşkilatın mensubuyum. Yıllardır hiçbir makam ve mevki beklemeden partimiz hizmetinde, sizlerle birlikte siyaset yapıyorum. Benim derdim gelişen, değişen, büyüyen Türkiye'de Selçuk'un gelişmemesi ve kısır döngü içerisinde geri kalmasıdır. Ben yada diğer aday adayı arkadaşlarımdan kim aday olursa sonuna kadar yanındayız" dedi.

Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday adaylarından son konuşmayı Yar.Doç.Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Bakıcı, konuşmasında geçen dönem yarım kalan bu işi bu dönem bitireceklerine yürekten inandığını kaydederek;"Geçen dönemde 30 Kasım da başlayan yürüyüşümüz çok az bir farkla zafere ulaşamadı. Yine bir seçim dönemi ve yine Kasım ayındayız. Selçuk'un kaderini değiştirmeye inanmış insanlarla birlikte bu toplantıyı yapmaktan son derece mutluyum. Geçen dönem yarım kalan bu işi bu dönem bitireceğimize yürekten inanıyorum. Kısır döngüye sıkışmış Selçuk'un önünü hep birlikte açacağız. Diğer arkadaşlarımın dediği gibi bende buradan ilan ediyorum. Ben yada bir başkası Ak Partiden kim aday seçilirse sonuna kadar arkasındayız. Selçuk'ta değişimi muhakkak gerçekleştireceğiz. 15 yıldır geri kalan Selçuk'un önünü biz açacağız. İstihdamı, kalkınmayı, ekonomiyi yerel yönetim olarak biz üstleneceğiz. Birilerinin gelişen, değişen Türkiye'den haberleri yok. Hala 1980'lerin yerel yönetim mantığına sahipler. Avrupa yerel yönetimler özerklik şartından, Kopenhag kriterlerinden bir haberler. Böyle olunca da sisteme ayak uyduramayıp, geri kaldılar. Bizler Selçuk'taki her sorunu çözmeye talibiz ve bu seçim Selçuk'un kurtuluşu olacaktır" şeklinde konuştu.

Selçuk'un kaderi ile İzmir'in kaderinin bir olduğunu burada ki sıkıntıların İzmir'de de olduğu ifadesinde bulunan Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, 2014 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesinin bütçe görüşmelerine atıf yaparak "Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 335 milyon TL ama 2/3 si tamir onarım bütçesi. Yol yapacaklar, kaldırımları yıkıp yeniden döşeyecekler. Sadece 7,5 milyon TL lik yeni yol öngörülüyor. Bu gidişata dur demenin zamanı geldi. Selçuk'un kör talihini değiştirmek sizin elinizdedir. Birlik ve beraberlikten asla taviz vermemeliyiz. Baskıyla seçmeni korkutan esnafı susturan kişilere yeter! Deme vakti gelmiştir. Bunun için çok çalışacağız. Aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi çok değerli insanlardır. Hepsinin yanındayız. Ancak kimin aday olacağını Selçuk halkı belirleyecek. Biz, halkın teveccühünü yukarı makamlara ileteceğiz. Genel merkez çalışma yapacak, bu çalışmalar bizzat genel merkez tarafından yürütülecek. Daha sonra büyük usta, adayı belirleyip altına imzasını atacak. Hayatını Türkiye vakfetmiş büyük ustanın altında imzası olan adaya da kimsenin karşı gelmesi haddi değildir. Sizler de bu seçilen adayla önce Selçuk'un, sonra İzmir'in, sonrada Türkiye'nin kaderine yön vereceksiniz. Bu seçimde dikkat etmemiz gereken 3 husus var. Birincisi birlik ve beraberlik, ikincisi içimize nifak sokmak isteyenlere dikkat, üçüncüsü ise sandıklara sahip çıkmaktır. Dedikodulara ve olumsuzluklara asla itibar etmeyin. 4 ay sonra ah vah etmemek için 5 yıl daha gitti dememek için var gücümüzle çalışacağız. Burada bayrağı dikmekte sizin elinizde, başkasının dikmesine müsaade etmekte sizin elinizdedir" dedi.

İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen'in çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ve bu takım kaptanıyla bu işi başaracaklarına inandığını kaydeden Çakar, "Sema hanım gibi güler yüzlü biri takım kaptanıyla bu işi başaracağınıza gönülden inanıyorum. İnşallah önümüzde ki günlerde bakanımızın adaylığı açıklanırsa bu durum Selçuk için en az 3 puanlık bir artış getireceğini düşünüyorum. Bakanımızın adaylığı sizlere onur, rakiplerimize korku veriyor" dedi.

Daha sonra aday adayları ve yönetim kurulu birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Selçuk'ta Tekyürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement