Yakutiye Belediyesinden Akademisyenlere Fahri Hemşehrilik Beratı - Son Dakika
Yerel

Yakutiye Belediyesinden Akademisyenlere Fahri Hemşehrilik Beratı

Yakutiye Belediyesi, Atatürk Universty Europe'un kuruluşu ve gelişimi için Almanya'da önemli görevler yürüten 5 akademisyene fahri hemşehrilik beratı verdi.

14.10.2014 10:29  Güncelleme: 10:58

Yakutiye Belediyesi tarafından, Atatürk Universty Europe'un (ATAFOM Üniversitesi) kuruluşu ve gelişimi için Almanya'da önemli görevler yürüten 5 akademisyene fahri hemşehrilik beratı verildi.

Atatürk Universty Europe kuruluşundan, Alman yöneticiler Andreas Thoma, Dr. Marcus Feil, Prof.Dr. Markus Braunewell, Dr. Michael Bauer ve Kevser Özel, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret etti.

Korkut, ziyarette yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaların Erzurum kültürü açısından atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Heyete, Erzurum ve Yakutiye hakkında bilgi veren Korkut, kentin milattan önce 3 binden başlayarak, Selçuklu, İlhanlı, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini kapsayan 400 tarihi eseri içerisinde barındırdığını söyledi.

Korkut, daha sonra Alman yöneticiler Thoma, Dr. Feil, Prof. Dr. Braunewell, Dr. Bauer ve Özel'e fahri hemşehrilik beratlarını verdi.

Dr. Şakir Yavuz'a da özel teşekkür beratı veren Korkut, misafirlerine ayrıca oltu taşı tespih hediye etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yakutiye Belediyesinden Akademisyenlere Fahri Hemşehrilik Beratı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement