Akçakale'de 14 Yıllık Kan Davasında Barış Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de 14 Yıllık Kan Davasında Barış Gerçekleşti

Akçakale\'de 14 Yıllık Kan Davasında Barış Gerçekleşti

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Seyitveren köyünde 14 yıl önce amca çocukları arasında yaşanan ve bir kadının ölümüyle sonuçlanan kan davası barışla sonuçlandı.

23.03.2014 20:45

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Seyitveren köyünde 14 yıl önce amca çocukları arasında yaşanan ve bir kadının ölümüyle sonuçlanan kan davası barışla sonuçlandı.

Akçakale ilçesi Seyit veren köyünde gerçekleşen barış törenine Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, kanaat önderlerinden İbrahim Acar, İsmail Yaman ve Ahmet Yılmaz katıldı. Barış yemeğine katılan misafirlere geleneksel mırra ikram edildi.

Akçakale ilçesi Seyit veren köyünde 14 yıl önce Kehket aşiretine mensup amca çocukları olan Karaduman ailesi fertleri arasında yaşanan kan davası düzenlenen törenle barışla son buldu. Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, kanaat önderlerinden İbrahim Acar, İsmail Yaman ve Ahmet Yılmaz'ın araya girmesiyle sona eren kan davası, Seyitveren köyünde verilen barış yemeği ve tarafların el sıkışmasıyla sona erdi.

Düzenlenen töreninde Karaduman ailesi fertleri el sıkıştı. Aile büyükleri bölgede barışın simgesi olan beyaz puşu vererek barış gerçekleşti.

Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, kanaat önderlerinden İbrahim Acar, İsmail Yaman ve Ahmet Yılmaz yaptıkları açıklamada " Kan davasının barışla noktalanması bölgedeki insanları rahatlatmaktadır. Dileriz bölgede böylesi kan davalar tekrar olmasın ve bu manzaralar bir daha yaşanmasın. Barışın gerçekleşmesinde emeği geçen her kese teşekkür ederiz."dediler

Açıklamaların ardından barış yemeğine katılan misafirlere öğle yemeği ikram edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakale'de 14 Yıllık Kan Davasında Barış Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement