Akçakale'de Öğretmenler Unutulmaz Bir Gece Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de Öğretmenler Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

Akçakale\'de Öğretmenler Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Akçakale Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen gecede eğitimciler gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

26.11.2013 13:00

Geceye, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir aydan bu yana hazırlıkların yapıldığı belirtilen gece için ilçede görev yapan bin 350 öğretmenin katılım gösterdiği bildirildi. Akçakale Anadolu İmam hatip Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen gecede İMKB Ortaokulu'nda din kültürü öğretmeni olan ve yakalandığı akciğer kanseri ile mücadele eden Fadime Sali Turgut adlı öğretmen 'yılın öğretmeni' seçildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir yarışma da düzenleyen Akçakale Belediye başkanlığı, 9-10-11-12. sınıf öğrencileri arasında kompozisyon, 5-6-7-8. sınıf öğrenciler arasında şiir, 1-2-3-4. sınıf öğrencileri arasında ise düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verdi.
Ödül törenin ardından "Grup seyran"ın ezgileri eşliğinde eğlenen öğretmenler şarkılara eşlik ederek stres attı.

Geceyi düzenleyen Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan yaptığı konuşmasında "Öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım'da hatırlanacak kişiler değillerdir. Onlar ömür boyu unutulmayacak, her zaman anılacak bir mesleğin baş aktörüdür. Vefakar ve Cefakar öğretmenlerim bu kutsal görevi asil bir meslek ne kadar anlatsak azdır. Çocuklarımızın yetişmesinde ve bizlerin yetişmesinde büyük bir rol oynayan her türlü fedakârlığı gösteren siz öğretmenlere borçluyuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun" dedi.

Geceye katılım gösteren Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise "21. yüzyıl eğitim yüzyılı olacaktır. Özelikle genç nüfusunu eğitebilen ülkeler İnşallah hep birlikte göreceğiz dünya ülkeleri sıralamasında en önce geçeceğiz. Tabi bu konuda en büyük görev değerli öğretmen arkadaşlarımıza düşüyor. İnanıyorum ki öğretmen arkadaşlarımızın gayreti ile birlikte 21. Yüzyılda dünya milletleri arasında atağa geçeceğiz" diye konuştu.

Etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akçakale'de Öğretmenler Unutulmaz Bir Gece Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement