Akdağmadeni'nde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni'nde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Akdağmadeni\'nde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü, Akdağmadeni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

16.01.2014 15:23  Güncelleme: 15:31

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, Akdağmadeni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Akdağmadeni Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Ayşe Özer, Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Kara muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü İl Müdürü Yüksel Özdemir, Akdağmadeni'nde 200 kursiyer girişimcilik belgesi alarak bunların bir kısmı kendi işyerini kurduğunu söyledi. KOSGEB'in yeni istihdam alanı oluşturmak amacıyla birçok konuda vatandaşlara destek olduğunun belirten Özdemir, "Mevcut İşletmeler 250-300 bin lira arasında hibeyle destekleneceklerdir. İş birliği, güç birliği, destek programıyla bir araya gelen 5 işletmeye 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası sıfır faizli geri ödemeli destek verilecektir. Çiftçilerimize bile tarımsal ürünlerin paketlenmesi ve saklanması konularında yardımcı oluyoruz. Ayrıca mevcut işletmeleri ürününü tanıtımı bazında fuar destekleri veriyoruz" dedi.

Özdemir, yeni iş kurmak isteyen vatandaşların 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursuna katılıp sertifika alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Akdağmadeni'nde açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim kursuna katılıp Belge alan ve kendi iş yerini KOSGEB desteğiyle açan Fatma Güler, katılımcılara kendi işyeri açmamın önemini ve Devletin iş kurmak isteyenin her zaman yanında olduğunu belirtti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni'nde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement