Akdeniz Belediyesi'nde Alt Yapı Hizmetleri Aralıksız Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi'nde Alt Yapı Hizmetleri Aralıksız Sürüyor

Akdeniz Belediyesi\'nde Alt Yapı Hizmetleri Aralıksız Sürüyor

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezi ile kenar mahallelerin ihtiyaç duyduğu asfalt ve kilit taşı kaplama, kaldırım yenileme, yol açma ve temizlik hizmetlerini sunmaya aralıksız devam ediyor.

18.08.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kent merkezi ile kenar mahallelerin ihtiyaç duyduğu asfalt ve kilit taşı kaplama, kaldırım yenileme, yol açma ve temizlik hizmetlerini sunmaya aralıksız devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı asfalt kaplama ekibi, Yenitaşkent'e bağlı Sarıibrahimli Mahallesi Kanalaltı Kümeevler'de asfalt kaplama çalışmasının ardından, mahallede ihtiyaç duyan diğer sokaklarda da asfalt kaplama hizmetini sürdürüyor. Bölgeye hizmetler nedeniyle Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür eden mahalle halkı, çalışmaları büyük memnuniyetle izlerken, bölgede asfalt ihtiyacı duyan sokaklar tamamlanıncaya dek çalışmalar sürecek.

Öte yandan ekipler, çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda kırsal bölgelerde yeni bahçe yolları açma çalışmasını aralıksız sürdürüyor. İş makineleri yardımıyla yeni yollar açan ekipler, zaman içinde bozulan yolları da yenileyip üreticilerin ulaşım ve nakliyede yaşadığı sıkıntıyı büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Akdeniz'in her bölgesine adeta çıkarma yaparak yeni yol açma ve düzenleme hizmetini aralıksız sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Iğdır Mahallesi'nde yol düzenleme çalışması yaptı. Ekipler, birkaç gün önce de Hebilli, Yeşilova ve Çilek mahallerinde de yeni yollar açmış, köy içi yollar ile bahçe yollarında düzenleme çalışmasını tamamlamıştı.

Yenilenen kaldırımlar, kilitli parke taşları kaplanıyor

Ekipler, ayrıca belirlenen plan ve program dahilinde, Nusratiye Mahallesi 5003 sokakta kaldırım kaplama ve tamiratı ile Üçocak Mahallesi 5409 sokakta da yol yapım ve tamirat çalışması gerçekleştiriyor. Ekiplerin önceki durağı ise Mesudiye ve Camişerif oldu. Ekipler, Mesudiye 5120 sokak üzerinde bulunan kaldırımların ve kilitli parke taşlarının yenileme ve tamir çalışmasını yaparken, bordür kaplama ekibi de Camişerif 5234'te kaldırım yenileme ve düzenleme çalışmasını tamamladı.

Çöp konteynırları dezenfekte ediliyor, eskiyenler değiştiriliyor

Bu arada, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de temizlik hizmetini 7 gün 24 saat esasına göre yerine getiriyor. Akdeniz sınırları içinde günde 400 tona yakın çöp ve atık toplayıp bertaraf eden ekipler, kirlenen konteynırları da yıkama aracıyla ve kimyasal ilaçlarla

yıkayıp dezenfekte ediyor. Ekipler, ömrünü tamamlayan konteynırları da değiştiriyor. Çift vardiya halinde çalışan konteynır yıkama ve dezenfekte ekibi, konteynırların temiz kalması, koku yapmaması ve uzun ömürlü olabilmesi için her gün rutin şekilde çalışarak, günde ortalama 100 adet konteynırı yıkayıp dezenfekteden geçiriyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi'nde Alt Yapı Hizmetleri Aralıksız Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement