Akhisar'da 24. Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da 24. Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Akhisar\'da 24. Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Akhisar'da 24.Vergi Haftası kutlamaları, Yeni Belediye Hizmet Binası önündeki Milli Egemenlik Meydanı'nda Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı.

27.02.2013 10:47

Akhisar'da 24. Vergi Haftası kutlamaları, Yeni Belediye Hizmet Binası önündeki Milli Egemenlik Meydanı'nda Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Vergi Dairesi memuru Hatice Bakek'in sunuculuğu yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi.

Daha sonra Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas, Müdür Yardımcısı Ramazan Aydın, Gelir Uzmanı Halim Kalaycı, Gelir Uzman yardımcıları M. Yiğit Akgül, Buket Semiz ile birlikte Kaymakam Kamil Köten'i makamında ziyaret ederek çiçek verdi. Müdür Anamas, Kaymakam Köten'e 24. Vergi Haftası nedeniyle yaka kokardını taktıktan sonra, bir hafta içinde yapacakları etkinlikleri anlattı.

Ziyarette basına bilgi veren Kaymakam Kamil Köten, "Vergi haftası devletimiz için çok önemli bir hafta. Devlet kamu görevlileri yapıyor değerli basın mensuplarına hitaben kamuoyuna duyurmak amacıyla söylüyoruz. Bu kamu hizmetlerinin bir bedeli vardır ve bu bedeli de vergilerle karşılıyoruz. Vergide önemli olan adaletli bir vergi sistemidir ve tahakkuk eden verginin en iyi şekilde tahsil edilmesidir ve vergi toplarken insanlara kolaylık sağlamaktır. Çünkü şu anda o sorun kalmadı ama geçmiş yıllarda ben hatırlıyorum insanlar vergi vermek için bile mücadele veriyorlardı sıkıntı çekiyorlardı. Artık bu aşamaları geçtik herhalde çok kolaylık sağlanıyor. Yaptığınız hizmet çok değerli çok kutsal bir hizmet. Tekrar haftanızı kutluyorum. Başarılı çalışmalar diliyorum" dedi.

Kutlamalar kapsamında Gelir Uzmanı Mehmet Kalaylar ve Gelir Uzman yardımcısı Mehmet Samancı, Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Ortaokulu'nun çok amaçlı Kültür Salonu'nda öğrencilere Vergi Haftası konusunda seminer verdi.

Akhisar'da görev yapan gazeteciler de Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ı ziyaret ederek, kendisinin ve kurum çalışanlarının Vergi Haftası'nı kutladılar.

Gazetecilerin ziyaretinde konuşan Anamas, "Vergi Haftası'nın amacı; vatandaşlarımız arasında vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine yayılması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının kazandırılmasıdır. Bu konuda kamuoyuna, öğrencilere ve personelimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Mükellef odaklı olarak hizmetini sürdürmekte olan Dairemiz, mükellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerimizin yükümlülüklerini kolayca yerine getirmeleri için tedbir alarak, saydamlık, hesap verilebilirlik, katılımcılık, verimlilik ve mükellef odaklı temel ilkelerine göre hizmet sunmaya devam edecektir. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ve tüm personelimizin vergi haftasını en içten dileklerimle kutlar vergi haftasının mükelleflerimize ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Bu arada, Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas, Müdür Yardımcısı Erol Arı, Gelir Uzmanı Nazlım Taşçı, Sevim Demirci, Gelir Uzman Yardımcıları Ayhan Özyurt, Kadir Yağan ile birlikte saat 11.30'da Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı da makamında ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Hızlı, konuklarının 24. Vergi Haftası'nı kutladı. Ziyarette konuşan Vergi Dairesi Müdürü Anamas;" Akhisar Belediyesi Örnek bir belediyedir. Mükellefiyetini zamanında yerine getiren ve hiç aksatmayan bir belediyedir. Akhisar Belediyesi borcu olamayan bir belediyedir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 24. Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement