Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt'te - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt'te

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt temaslarını tamamladı.

24.04.2013 21:05

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt temaslarını tamamladı.

Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki grup, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı, Baro ve İnsan Hakları Derneği'nin de bulunduğu 30 civarındaki sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle Siirt Öğretmenevi'nde görüştü.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Ensaroğlu, şunları söyledi:

"Yaptığımız çalışmaları az çok medyadan izliyorsunuz. Bizden talep edilen şey, gittiğimiz yerlerde insanlar sorunun kalıcı bir çözüme kavuşturulması için neler düşünüyorlar, ne gibi talepleri var, ne gibi kaygıları var- Bunları konuşmak ve daha sonra raporlaştırmak. Bunları raporlaştırırken de biz sadece halk bunu istiyor, kaygıları bundan demekle yetinmeyip karar alıcıları iktidarıyla muhalefetiyle olabildiğince politika önerisi yapmaya, kalıcı bir çözüm için atılması gereken adımları gerek uygulama gerek mevzuat ve anayasal düzenlemeler açısından sıralamaya çalışacağız. Bizden beklenen sizin sesinizi hem Ankara'ya hem de bütün Türkiye'ye duyurmak. Bu toplantıda yaşadıklarınızdan çok yarına bakalım. Bu çözümün kalıcı olması için atılması gereken adımlar nelerdir- Bunlar bizim için önemlidir."

Ensaroğlu, herkesin düşündüklerini mayıs ayına kadar oluşturdukları akilgüneydogu@ gmail.com adresine göndermelerini istedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Gruptakiler, daha sonra bir pastanede Vali Ahmet Aydın ile bir süre sohbet ettikten sonra Siirt'ten ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement