Akıllı Telefonlara Özel Ramazan Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Akıllı Telefonlara Özel Ramazan Uygulaması

Akıllı Telefonlara Özel Ramazan Uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, akıllı telefon kullanıcılarına yönelik olarak özel Ramazan uygulaması hazırladı.

22.07.2013 09:56

Diyanet İşleri Başkanlığı, akıllı telefon kullanıcılarına yönelik olarak özel Ramazan uygulaması hazırladı.

Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Ramazan Uygulaması" ile tablet ve akıllı telefon kullanıcılarının Ramazan ayı ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabileceklerini bildirdi.

Müftü Özler, "Kullanıcılar bu uygulamayla dünyadaki tüm şehirler için imsakiye, Ramazanla ilgili ayet ve hadisler, oruç, zekat ve fitre bilgileri, sıkça sorulan sorular, Ramazan hakkında genel dini bilgilerle yurtiçinde hatimle teravih kılınan camilere ulaşabiliyor" dedi.

Uygulamanın şu anda android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda ve Windows 8 tablet ve bilgisayarlarda kullanıldığını açıklayan Özler, IOS işletim sistemi içinse pek yakında kullanılabilir hale geleceğini söyledi. Özler, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Aile ve Diyanet Çocuk Dergisinin IOS ve Android marketlerde yerini aldığını ve uygulamaya "Diyanet Dergilik" adıyla ücretsiz erişilebildiğini sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Telefonlara Özel Ramazan Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement