Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin."Hayvancılığa Verilen Destek ve Teşvikler Sektörün Önünü... - Son Dakika
Yerel

Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin."Hayvancılığa Verilen Destek ve Teşvikler Sektörün Önünü...

Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin hayvancılığa verilen destek ve teşviklerin sektörün önünü açtığını bildirdi.

25.01.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin hayvancılığa verilen destek ve teşviklerin sektörün önünü açtığını bildirdi. Aksaray'da süt üretiminin çok ciddi artış gösterdiğini ifade eden Zengin, 1 yıl önce aylık 350 ton olan üretimin aylık 457 tona çıktığını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Zengin, Aksaray Süt Birliğinin kayıtlı 4 bin 500 üyesi olduğunu birlik eliyle günlük 82 ton sütün pazarlandığını söyledi.

Aksaray'ın İç Anadolu Bölgesinde tarım hayvancılığı büyük gelişim gösteren bir il olduğunu belirten Zengin, çiftçilerin örgütlenerek tarım hayvancılığı daha bilinçli bir şekilde yaptığını ifade etti.

10 yıl önce Aksaray'da aylık 80 ton sütün üretildiğini, üreticiden alınan sütün ise küçük üretim merkezlerinde işlendiğini söyleyen Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, bugün gelinen noktanın adeta bir başarı hikayesi olduğunu bildirdi.

Hükümetin ve il idarecilerinin tarım ve hayvancılığa çok büyük önem vermesinin, son yıllarda Aksaray'da tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının artışı ile süt üretiminin yaklaşık 100 ton artmasını sağladığını söyleyen Zengin şöyle konuştu:

"Aksaray'da tarım ve hayvancılık alanında ciddi gelişmeler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Hükümetimizin ve gerek Valimiz Orhan Alimoğlu'nun yakın ilgi ve alakaları gerekse tarım teşkilatlarının üreticilerimize sağladığı destek ve teşvikler bu gelişimi daha da hızlandırdı. Süt üretiminde kalite arttı. Aksaray'da süt üretim merkezleri daha modern tesisler kurarken, süt ürünleri alanında büyük bir markanın Aksaray'da fabrika kurması sektörün daha da büyüyerek gelişmesini sağladı. Şuanda Birlik üyesi 4 bin 500 üreticimizden 600 üyemizin günlük 82 ton sütünü çok rahat bir şekilde pazarlıyoruz. Üreticilerimizin sütünü kalitesine göre 72 kuruş ile 1 lira 20 kuruş aralığında satıyoruz. Üreticimiz güvenle süt üretiyor. Aksaray'daki bu gelişimin daha da artmasını bekliyoruz."

Zengin, Süt Birliğinin kendi üyeleri dışında Damızlık Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin süt desteklemeleri, inek, buzağı desteklemeleri ile ilgili verilerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Ulusal Süt Kayıt Sistemi'ne bildirdiğini, bütün işlemlerin birlik eliyle yürütüldüğünü belirterek, desteklemelerin üç aylık periyotlarda üreticilere ödendiğini sözlerine ekledi.

- AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin.'Hayvancılığa Verilen Destek ve Teşvikler Sektörün Önünü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement