Alaca Myo'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Alaca Myo'da Nevruz Coşkusu

Alaca Myo\'da Nevruz Coşkusu

Çorum Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu, baharın müjdeleyicisi olan ve "yeni gün" anlamına gelen Nevruz Bayramı kutlama programı düzenledi.

21.03.2013 18:13

Çorum Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu, baharın müjdeleyicisi olan ve "yeni gün" anlamına gelen Nevruz Bayramı kutlama programı düzenledi.

Meslek Yüksokokulu bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Emniyet Müdürü Tamer Azem Arslan, Müftü İhsan Caner ve davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Müftü İhsan Caner, Nevruzun baharın müjdeleyicisi, insana yaşama sevinci veren kültürümüzün vazgeçilmez bir sembolü olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından öğrenciler yüksekokul öğrencileri tarafından şiir ve saz dinletisi yapıldı. Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Burcu Özaydın'nda nevruz geleneğini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın devamında ilk olarak Kaymakam Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz nevruz geleneği olan demir dövdü. Demir dövme töreninin ardından protokol üyeleri hep birlikte nevruz ateşini yaktılar.

Protokol üyeleri öğrencilerin ısrarı üzerine nevruz ateşinin üzerinden atlarken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Daha sonra ise davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Meslek Yüksekokulu öğrencileri program boyunca halaylar ve oyun havaları eşliğinde eğlendi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Myo'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement