Albay'a "Geçmiş Olsun" Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Albay'a "Geçmiş Olsun" Ziyareti

Albay\'a "Geçmiş Olsun" Ziyareti

Köy muhtarları, Batmanda darbeci subaylar tarafından rehin alınan İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz'a "geçmiş olsun" ziyaretleri gerçekleştirdi.

19.07.2016 15:41

Rehin Alınan Albay Topuz'a "geçmiş olsun" ziyareti

Batman merkeze bağlı köy muhtarları İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin TOPUZ'u ziyaret etti.

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin sekteye uğratılmasında sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine moral desteği vermek amacıyla köy muhtarları İl Jandarma Komutanı'nı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Makamında köy muhtarlarını kabul eden İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Topuz, darbe girişiminin yaşandığı gece, FETÖ/PDY mensupları tarafından alı konulmasına ilişkin bilgi vererek, "Benim yokluğumda kalkışmanın çok büyük olaylara dönüşmesine engel olan personelime çok çok teşekkür ediyorum. Bunlar vatanını ve milletini seven devletin kendilerine verdiği silahı milletine karşı kullanmayacağını bilen ve bunun idrakinde olan insanlar.

Bu hain yapılanma milletin meclisini bombalayacak kadar vicdanlarını ve beyinlerini satmış olduklarını bildiğimiz için bunların hiç birinin sözüne itibar etmedik. Askerlerimiz, Batman'da her hangi bir kalkışmanın olmasına müsaade etmeden, en azından kardeşkanı dökülmeden olayların burada kışla içerisinde sonlanmasına vesile oldular" dedi.

Darbe girişimi karşısında Batman halkına duruşundan dolayı takdir eden Albay Topuz, "Bu kalkışmanın haberini aldıktan sonra Türkü, Kürdü, Arabı hiç bir ayrım yapmaksızın Türk bayrakları ile sokaklara çıkması Valilik önünde gövde gösterisi yapması, Akabinde Türk Bayrağını yere serip üzerinde namaz kılınması olayını öğrenince; Batman halkının ne kadar duyarlı olduğunu, bu hainlere kesinlikle taviz vermediğini gördüm. Bu hainlerin eylemlerine hep beraber engel olduk. Batman halkı beni yanıltmadı. Bundan sonrada yanıltacağını düşünmüyorum. Bir kaç ucu dışarıda olan hainin gerçekleştirdiği bu kalkışmanın Silahlı Kuvvetlere mal edilmemesi, bunlarla çatışan, bu kalkışmanın başarısız olması için şehit düşen yüzlerce arkadaşımızın olduğunu bilinmesini istiyorum. Dolayısıyla silahlı kuvvetler her zaman olduğu gibi yine milletin ve devletinin emrindedir. Kesinlikle kendisine verilmiş olan görevleri yasal çerçeve içerisinde yerine getirecektir. Vali beyle yapılan toplantıda Batman İl Jandarma Komutanlığı tamamen Batman Valimizin emrindedir. Kendinin vereceği bütün emirleri yasal çerçeve içerisinde yerine getirilecektir. Bundan bütün halkımız müsterih olsun" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Albay Topuz, muhtarlara ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, kendilerine teşekkür etti. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Albay'a 'Geçmiş Olsun' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement