Aliağa'dan 'Barış' Sesleri Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Aliağa'dan 'Barış' Sesleri Yükseliyor

Aliağa\'dan \'Barış\' Sesleri Yükseliyor

Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri başladı.

01.09.2012 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri başladı. Şenliğin ilk akşamında sanatçı Melike Demirağ ve Leman Sam bir konser verdi. Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, Demirağ ve Sam'ın söylediği şarkı ve türkülere eşlik etti.

"Karlı Kayın Ormanı", "Aldırma Gönül", "Odam Kireç Tutmuyor" türkülerini seslendiren Melike Demirağ, din, dil, ırk çatışmasının her türlü savaş ve şiddetin tek kaynağının para olduğunu belirterek, savaşa hayır diyenler için "Para Para" şarkısını seslendirdi.

Demirağ, Mevlana'nın yedi öğüdünü okuyan Demirağ her türlü işkenceye karşı olduğunu söyleyerek, "Kimden kime gelirse gelsin her türlü işkenceye karşıyım. Silivri'ye gittim. Orada tutuklu gazeteciler var. Elbette sivil, asker, memur, yurttaş herkes yargılanmalı, hüküm giyerse de cezasını çekmeli ancak dört yıldır ne olduğunu ve ne olacağını bilmeden içerde tutulmalarını kabul etmiyorum" dedi.

Demirağ, "Uzun ince bir yoldayım" türküsünün ardından, savaşsız bir dünya ve barış isteyen herkes için "Hayat bayram olsa" şarkısıyla konserinin finalini yaptı. Şarkıya herkesin el ele tutuşarak eşlik etmesini isteyen Demirğ'a başta Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik olmak üzere tüm protokol ve izleyenler el ele tutuşarak şarkıya eşlik etti.

Günün anısına Demirağ'a plaket ve çiçek takdim eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Çok keyifli bir konser oldu. Tüm halkımız adına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Demirağ'dan sonra sahneye çıkan Leman Sam da, konserine 'İlla' parçasıyla başladı ve "Penceremin Perdesini Havalandıran Rüzgar", "Gül Güzeli", "Yeter ki Sen Üzülme", "Anladım ki Hiç Kimse Sen Değil", "Demedim mi Sana Gönül",

"Kıyamam"

parçalarıyla devam etti.

Foça'da meydana gelen ve ülke genelinde artan terör saldırılarının kendisini çok üzdüğünü belirten Sam, "O kadar çok şehit veriyoruz ki, her şehir bir öncesini unutturuyor ve en üzücü tarafı da artık sayılarla ifade ediyoruz. Bir an önce çözüm bulunmasını diliyorum" dedi.

Sam, "Bir Tek Seni Sevdim", "Ağladıkça", "Bu da Gelir Bu da Geçer", "Nazım Hikmet Memleket", "Karlı Kayın Ormanı" ve "Leylim Ley" türküsüyle konserini sona erdirdi. Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, iki saati aşkın süre kesintisiz olarak sahnede kalan ve seslendiği eserlerle bol bol alkış alan Sam'a günün anısına plaket ve çiçek sundu.

Eşinin iyi bir Leman Sam hayranı olduğu belirten Kaymakam Kekelik, "Bu akşam sizi canlı olarak dinleme fırsatı bulduk. Bizlerle sizi buluşturan Aliağa Belediyesi'ne halkımız adına çok teşekkür ediyorum" dedi. Sam'a gecenin anısına çiçeği Kaymakam Keklik'in eşi Zeynep Keklik verdi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, Sam'ın Şakran Cezaevi'nde bulunan mahkumları ziyaret edeceği için çok mutlu olduğunu belirtti ve

hassasiyeti nedeniyle sanatçıya teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'dan 'Barış' Sesleri Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement