Alifakı Köy Hayrına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Alifakı Köy Hayrına Büyük İlgi

Alifakı Köy Hayrına Büyük İlgi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine Alifakı köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 17.si gerçekleşti.

07.10.2013 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine Alifakı köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 17.si gerçekleşti.

Köy hayrına her yıl olduğu gibi vatandaşların ilgisi yoğu oldu. Alifakı Köy hayrına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlyaslar Belediye Başkanı Osman Çelikel, Gelenbe Belediye Başkanı Mehmet Ali Uyar, Karakurt Belediye Başkanı Necdi Özkan, Ak Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Alifakı Camisi İmamı İlyas Karagöz'ün kıldırdığı öğle namazının ardından başlayan programda, sırasıyla Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş hayır alanını dolduran binlerce kişiye birer konuşma yaptılar.

Alifakı köy hayrına ilk kez katılıdığını belirten Manisa Valisi Abdurrahman Savaş "Gerçekten burada güzel bir görüntü var. Değerli Alifakılılarla buluşmak onların hayırlarına katılmaktan dolayı çok mutluyum. Allah bu hayırda katkısı olan herkesten razı olsun. Allah iyi günde kötü günde birbirimizi yoklama duygumuzu, geleneklerimizi daim kılsın inşallah. Bu olduğu sürece biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Çevremizde zulüm içerisinde olan ülkeler içerisinde de parlayan bir yıldız olacağız. Ayrıca ben buradan herkesin önümüzde ki Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Sizlerle bundan sonraki hayırlarda da yine birlikte olmayı cenabı Allah'tan diliyorum" diye konuştu.

Vali Savaş'ın konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Vali Savaş ve beraberindekiler Alifakıh Hazretlerinin türbesinde dua ettikten sonra Alifakılıları ziyaret ederek sohbet ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alifakı Köy Hayrına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement