Alman Vakıf, Mültecileri Ziyaret Etti. - Son Dakika
Yerel

Alman Vakıf, Mültecileri Ziyaret Etti.

Alman Vakıf, Mültecileri Ziyaret Etti.

Batmana sığınan Ezidiler ile Suriyelileri ziyaret eden Heinrich Böll Stiftung Vakfı temsilcileri, sığınmacıların olduğu yeri incelediler.

26.10.2014 13:01

Işid saldırıları neticesinde ülkelerinden kaçarak Batmana sığınan Ezidiler ile Suriyelileri ziyaret eden Heinrich Böll Stiftung Vakfı temsilcileri, sığınmacıların olduğu yeri incelediler.

İlk etapta Beşiri İlçesi Uğurca Köyünde Belediyenin yaptığı Çadırkent ile Oğuz, Üçkuyular ve diğer Ezidi Köyleri gezen vakıf temsilcileri, Esentepe spor tesislerindeki Ezidileri de ziyaret ettiler.

Mültecilerin yaşam koşulları ve başlarından geçenleri dinleyen 4 kişilik, ekip, hazırlayacakları rapor ile Almanya ve diğer AB ülkelerindeki vakıf temsilciliklerine bilgi verecekler.

İHTİYAÇLAR BELİRLENECEK

Olası yardım ve diğer sosyal ihtiyaçlar için burada olduklarını belirten vakıf temsilcileri ve Alman ARD Vakfının gezilerine iştirak eden Batman Kültür ve Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut,"Merkezi Almanya'da bulunan 'Heinrich Böll Stiftung''un Türkiye'deki bir uzantısı olarak kabul edilen dernek, azınlıklar ve insan haklarının korunması, ekolojik esaslara uygun sürdürülebilir kalkınma ve kadın - erkek eşitliğinin geliştirilmesine yönelik girişim ve çalışmaları destekleme doğrultusunda etkinlik göstermektedir. AYRICA İlimize sığınan tüm mültecilerin durumunu yerinde görüp rapor hazırlamak için geldiler. Bizlerde onlara refakat ederek, tüm mazlum halkların dertlerine derman olmaya çalıştık" dedi.
Dernek, Türkiye-Almanya diyaloğu, Türkiye'nin AB'ye entegrasyonu ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaparken, sivil toplumun güçlendirilmesinin yanı sıra bilim ve siyaset çevreleri ile toplum arasındaki diyaloğun geliştirilmesini destekler ve adil bir küreselleşme sürecinin tesis edilmesi için katkıda bulunan çalışmaları bulunuyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Alman Vakıf, Mültecileri Ziyaret Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement