Altaç'tan Seçim Barajı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Altaç'tan Seçim Barajı Açıklaması

Altaç\'tan Seçim Barajı Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Pati) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, son günlerde gündeme gelen seçim barajı ile ilgili açıklama yaptı.

03.12.2014 12:43

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Pati) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, son günlerde gündeme gelen seçim barajı ile ilgili açıklama yaptı.

Altaç, seçim barajı ile ilgili konuyu çözmesi gereken yerin Anayasa değil Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'ne yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için yapılan bireysel başvurunun, siyasi bir sonuç almaya yönelik bir çalışma olduğunu kaydetti. Altaç, "Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-8 Ekim olaylarında netice alamayanlar suni bir gündemle tekrar karşımıza çıktılar. Anayasa Başkanı Haşim Kılıç kendisini Meclis'in üstünde sanarak, seçim kanunundaki yüzde 10 barajının kaldırma teşebbüsünde bulunuyor. Anayasa Mahkemesi'nin şaşırtan kararlarına devam ederek bugün de hükümetimize karşı bir yargı diktası gibi çıkıyor. Hükümetimiz 13 yıldır yargı vesayetine rağmen Türkiye'nin siyasi istikrarını sağlamıştır. Anayasa Mahkemesi'nin 1995 tarihinde Haşim Kılıç'ın da imzası bulunan bir karar bulunmaktadır. Yüzde 10'luk barajın Anayasaya aykırı olmadığını istikrar bakımından gerekli olduğunu söylüyor. Buna benzer bir kararda insan hakları tarafından verilmiştir. Türkiye'nin istikrarı açısından kendi iç sorunuyla ilgili bir karardır buna karışamayız diye bir beyanda bulunmuştur. Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen Anayasa hükümlerinde, özellikle Anayasa'nın 148. maddesinde Anayasa Mahkemesi'nin görevleri tarif edilmiştir. Yüzde 10'luk seçim barajıyla ilgili hüküm seçim kanununda yer aldığından dolayı Anayasa Mahkemesi burada bir kanunun iptaline karar veremez, Böyle bir tablo varken Haşim beyin hiç bir hukuki zemini ve tabanı olmayan bu zorlayıcı yaklaşımı hakikaten çok manidardır" dedi.

"Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz " hükmünün açık olarak bilindiğine vurgu yapan Altaç, "Bununla beraber 2015 seçimlerine 6 ay kalmasına rağmen böyle bir yaklaşımda bulunarak legal ve il legal kuruluşları tahrik ederek ülkenin siyasi istikrarı hedef alınmaktadır. Seçim barajı ile ilgili meseleyi çözmesi gereken, Anayasa Mahkemesi değil, siyaset kurumu, yani Meclis'tir. Türkiye'deki yerleşik düzen ve yandaşları ülkemizde sürekli suni gündemler yaratarak ciddi bir sorun varmış algısını toplumda oluşturmayı hedefliyorlar. Ülkemiz şuan en iyi ekonomiye sahip ülkeler arasında bulunmaktadır. Dünya'da ve başta Ortadoğu'da olmak üzere çok güçlü ve söz sahibi bir ülke konumundadır. Hükümetimiz bu gücünü 13 yıldır Türkiye'de sağladığı siyasi istikrarla kazandı. Halkımızı yok sayarak demokratik iradesini görmemezlikten gelenler Meclis üzerinde bir takım aritmetik hesaplar yaparak ülkemizi krizlere sürükleyecek, dünyada kazandığı itibarı elinden tekrar alacak olan koalisyon hükümeti hayallerini kurmaktadırlar. Ülkemizin süper güç olma yolundaki bu başarısına ket vurmak isteyenlere, halkımız Haziran 2015 tarihindeki milletvekili genel seçiminde sandıkta cevap verecek" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altaç'tan Seçim Barajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement