Altay'dan, Tahir Büyükkörükçü İçin Mesaj - Son Dakika
Yerel

Altay'dan, Tahir Büyükkörükçü İçin Mesaj

Altay\'dan, Tahir Büyükkörükçü İçin Mesaj

Konya’nın merkez Selçuklu ilçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tahir Büyükkörükçü’nün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

05.03.2017 12:58

Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tahir Büyükkörükçü'nün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Vefatının sene-i devriyesinde, ömrünü İslam'a adamış, vaazları ile insanlara ışık tutmuş, sadece Konyamızın değil, ülkemizin önemli değerlerinden ve hocalarından Sultan'ül Vaizin, merhum Tahir Büyükkörükçü hocamızı rahmetle anıyorum. Şehrimizin manevi havasına damgasını vuran önemli şahsiyetlerden Tahir Büyükkörükçü hocamız sohbetleri, muhabbetti ve tavsiyeleri ile aramızda olmaya devam ediyor. Onun mesajları hala kulaklarımızda ve gönlümüzde. Allah ondan razı olsun, bizi cennetinde buluştursun inşallah."

Başkan Altay, Tahir Büyükkörükçü hocanın, "Dünya'da sıkıntı, gam ve kederlere karşı Mümin daima güçlü olacak çünkü Bizim Allah'ımız var" sözünü de hatırlatarak özellikle gençlerin geleceğe bu pencereden bakmasını istedi.

Konya Eski Müftüsü ve Kapu Cami Vaizi Tahir Büyükkörükçü, 1925 yılında Konya'da doğdu. 20. yüzyılın önemli İslam alimlerinden olan Büyükkörükçü, 5 Mart 2011'de vefat etti. Sultan'ül Vaizin Tahir Büyükkörükçü, yüzbinlerin katılımıyla uzun yıllar vaizlik yaptığı Kapu Camisinden son yolculuğuna uğurlanmıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altay'dan, Tahir Büyükkörükçü İçin Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement