Altın Elma Finalistleri Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Altın Elma Finalistleri Açıklandı

Altın Elma Finalistleri Açıklandı

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği 9.Altın Elma Beste Yarışması'nın 10 finalisti açıklandı.109 besteciye ait 270 eserin değerlendirildiği yarışmada bestesi Ahmet Seda Mete'ye güftesi Musa Kalkınç'a ait 'Beraber Yaşasak Biz Bu Hayatı', bestesi...

20.05.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği 9. Altın Elma Beste Yarışması'nın 10 finalisti açıklandı.

109 besteciye ait 270 eserin değerlendirildiği yarışmada bestesi Ahmet Seda Mete'ye güftesi Musa Kalkınç'a ait 'Beraber Yaşasak Biz Bu Hayatı', bestesi Şentürk Deveci'ye güftesi Hüseyin Balkancı'ya ait 'Düğüm Düğüm Büğümlenmiş Yüreğim', bestesi Özdemir Hafızoğlu'na güftesi Hüseyin Balkancı'ya ait 'Düğün mü Var kalbimde', bestesi Faruk Şahin'e güftesi Nedim Uçar'a ait 'Gabar Dağlarında Gün Erken Işır', bestesi Ertuğrul Ottekin'e güftesi Yalçın Benlican'a ait 'Her Baharda Bir Dalın Yenican', bestesi Ömür Gençel'e güftesi Faruk Şahin'e ait 'Karşıdan Geliyor Beyaz Bir Atlı', bestesi Yaşar Abrur güftesi Sevinç Atan'a ait 'Ne Kadar Özledim', bestesi Ziya Levent Topcuoğlu'a güftesi Musa Kalkınç'a ait 'Titresin Gönül Teli Şarkılarım Dinlesin', bestesi Hasan Cemil Şensever'e güftesi Rüştü Okyar'a ait 'Yapraklar Dalına Veda Ederken', bestesi Aydın Tekindor'a güftesi ise Rüştü Okyar'a ait 'Yapraklar Dalına Veda Ederken' adlı eserlerin finale seçildiği açıklandı.

Yarışmanın finalinin Uluslararası Amasya Atatürk Kültür ve Sanat haftası etkinlikleri çerçevesinde 15 Haziran günü akşamı Yavuz Selim Meydanı'nda yapılacağını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak ve bestekarları yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacındayız" dedi.

Başkan Özdemir, "2013 yılında düzenlediğimiz bu yarışma ile 9. defa bestekarlarımıza kucak açtık. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ilk 10'a giren eserleri Amasya Belediyesi arşivlerine ve dolayısı ile musiki dünyamıza kazandırıyoruz" diye konuştu.

Final gecesi jürisinde Kutlu Payaslı, Dr. Hüsamettin Olgun, Ali Şenozan, Mahmut Oğul, Özgen Gürbüz, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Muammer Palamut, Amir Ateş, Bilge Özgen, Tülin Korman ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'nın yer alacakları bildirildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Elma Finalistleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement