Altıntaş'ta 300 Kişilik Orta Öğretim Öğrenci Yurdu İnşaatına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Altıntaş'ta 300 Kişilik Orta Öğretim Öğrenci Yurdu İnşaatına Başlandı

Altıntaş\'ta 300 Kişilik Orta Öğretim Öğrenci Yurdu İnşaatına Başlandı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın projelendirdiği 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma çalışmalarının başladığı bildirildi.

09.06.2012 11:45

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın projelendirdiği 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma çalışmalarının başladığı bildirildi. AK Parti İlçe Başkanı Ferit Karabulut, yapımına başlanan yurdun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, ilçeye yapımı planlanan ve 2 yıl önce projelendirilen 300 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlandığını bildirdi. Temel atma çalışmalarına başlanan öğrenci yurdu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Karabulut şunları söyledi; "Bundan iki yıl önce, o günün Kaymakamı Sayın Nurettin Dayan zamanında projelendirilerek Bakanlığımızın da onayı ile 2 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldı. Proje ve ihale aşaması yaklaşık iki yıl sürdü. Öğrenci yurdumuzun sonradan ilave edilen 700 bin TL takviyesi ile beraber toplam 3 milyon 200 bin TL bir ödenek tahsisi yapıldı. bugün itibari ile temel kazısına başlandı" dedi.

Karabulut, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yapılacak olan inşaatın yapım süresi 300 gün olup 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilecektir. 1200 m2 alana oturacak olan inşaat bodrum haricinde 4 katlı olup bodrumla beraber 5 katlı olacaktır. Yaklaşık 6 bin m2 hizmet alanı olan yurdumuzda toplam 300 öğrenci barındırılacak. Devlet Parasız Yatılı Yurdu olacak olan orta öğretim yurdumuz, ilçe dışından gelecek öğrencilerin daha fazla artmasına vesile olacaktır. İlçemizin genelinde ilköğretimden mezun olan öğrenci sayısı yaklaşık 300-350 civarındadır. Bu öğrencilerin ilköğretimden sonra lisede okuma sayısı 100'ü geçmemektedir. Dar gelirli olan köylerimizdeki kız ve erkek öğrencilerimizin okuyabilmesi için öğrenci yurdumuz büyük bir imkan olacaktır. Orta öğretimin de zorunlu olmasıyla karşılaşabileceğimiz sorunların çözümünde öğrenci yurdumuz işimizi daha kolaylaştıracaktır."

Karabulut, yurt yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

09.06.2012 11: 17: 18

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıntaş'ta 300 Kişilik Orta Öğretim Öğrenci Yurdu İnşaatına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement