Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Akbaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Akbaş Açıklaması

"Her mahalleye bir kültür evi açmayı istiyoruz" dedi.

05.02.2012 17:20

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş,

"Her mahalleye bir kültür evi açmayı istiyoruz" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya Belediyesi olarak bu güne kadar el sanatları ve hediyelik eşya gibi kültürel ve sanatsal ürünlerin üretildiği 5 kültür evini hizmete açtıklarını belirtti.

Söz konusu evlerde yaklaşık 300 ev hanımının kurs gördüğünü ve ev ekonomisine katkı sağladığını kaydeden Akbaş, evlerde turizm sektörüne hediyelik eşya yönünde büyük destek sağladıklarını vurguladı.

"Her mahalleye bir kültür evi açmayı istiyoruz" diyen Akbaş, "Çok yakında bir kaç mahallemizde daha kültür evi açacağız. Bunun için hazırlıklarımız sürüyor. Bu evlerde hem kaybolmaya yüz tutmuş çeşitli el sanatlarımız yaşatılıyor hem de kadınlarımız istihdam ediliyor. Bu evler bacasız fabrika gibi çalışıyor"diye konuştu.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Akbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement